Recepten

Havermout Muffins met Banaan, Chocolade en Walnoten

Meestal dan zijn de meest makkelijke dingen het lekkerst. Dat geldt ook zeker voor havermout muffins, maar als je het een en ander aan een basisrecept toevoegt, kan het net iets lekkerder worden. Hieronder volgt een heel erg gemakkelijk recept voor heerlijke muffins die je als snel ontbijt zou kunnen eten, die je kan meenemen als tussendoortje naar je werk/school of gewoon voor bij de koffie/thee thuis. photo IMG_0933_zpsw9kilrng.jpg
Wat heb je nodig?
Een kom
Spatel/pollepel
Elektrische handmixer
Muffin bakvorm

Ingrediënten:
100g boter, kamertemperatuur
95g basterdsuiker
2 eieren
1 geprakte rijpe banaan
2el yoghurt
125g bloem
60g havermout
1tl bakpoeder
1/2tl baking soda
1/4tl zout
40g walnoten, gehakt
70g pure chocolade, gehakt

Bereidingswijze:
1. Vet de bakvorm in met wat olie en verwarm de oven voor op 170°C (150/160°C hetelucht).
2. Doe de boter en suiker samen in een kom en mix dit tot een romig geheel met de handmixer.
3. Voeg een voor een de eiren toe en mix tot ze zijn opgenomen. Voeg ook de yoghurt en banaan toe en mix tot een geheel. De handmixer heb je nu niet meer nodig. Als je muffinbeslag te veel mixt, dan wordt de muffin taai. Dus ga nu over op een pollepel of spatel.
4. Doe bakpoeder, baking soda en zout bij de bloem en roer even door met een vork. Voeg dit vervolgens bij het natte mengsel, samen met de havermout. Mix dit door elkaar met een pollepel, tot de bloem net is opgenomen.
5. Voeg de walnoten en chocolade toe en roer even snel door, tot het ongeveer gelijk verdeeld is over het beslag. photo IMG_0898_zpsjdhlwwhk.jpg photo IMG_0902_zpsflrng6ft.jpg6. Verdeel het beslag over de bakvorm, ik gebruik hier een ijsscoop voor, en zet de bakvorm 20 minuten in een voorverwarmde oven. Als een satéprikker er schoon uit komt zijn de muffins klaar. photo IMG_0928_zps5f3yhbh7.jpg photo IMG_0929_zpsccyyfddk.jpgEasy does it! Deze muffins heb je in een handomdraai gemaakt en ze zijn echt superlekker (vind ik dan). Succes en eet smakelijk!

 

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Marieke
    april 11, 2015 at 7:34 pm

    Hmm zien er erg lekker uit! Ik sla het recept op om binnenkort eens te maken.

  • Reply
    Alfreda Fiers
    januari 12, 2017 at 12:36 pm

    Heb dit vandaag gebakken nadat ik dat bewaard had op Printerest. Na 20 min. op 160° hete lucht waren ze nog niet doorbakken. Heb 10 min. Verder laten bakken en dan waren ze oké en zeer lekker. Het kan aan de oven liggen.
    Waar is de banaan in het recept? Heb dit na de eieren toegevoegd. Het staat niet vermeld in de bereidingswijze.
    Mvg
    Alfreda

    • Reply
      SJ Kitchen
      januari 18, 2017 at 10:44 am

      Fijn om te horen dat ze lekker waren. De bananen moeten na de eieren inderdaad. Bedankt voor je oplettendheid, ik ga het aanpassen!

    Leave a Reply

    Close