Recepten Review

Havermout Muffins met bakvorm van Kitchen&More

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kitchen&More

Van Kitchen&More kreeg ik een prachtige muffinbakvorm om te reviewen. Ook al zou ik totaal niet tevreden zijn over deze bakvorm, hij is alleen al hartstikke mooi. De buitenkant is een beetje brons/goudachtig en de binnenkant heeft een crèmekleurige gespikkelde keramische coating. Die coating zorgt er voor dat je de muffins/cupcakes er makkelijker uit kan halen. photo IMG_0187_zpsntpvqqye.jpgKitchen&More is een webwinkel waar je van alles voor in de keuken kan vinden, van bakgerei tot glaswerk en van pannen tot bestek. Het leuke is, is dat het allemaal ook nog heel betaalbaar is! Ik zou zeggen, ga even een kijkje nemen. Wat ook interessant is de webwinkel bordenenzo.nl, je kan daar terecht voor servies en glaswerk wat dezelfde kwaliteit heeft als in de horeca! Zij leverden eerst alleen maar aan horeca ondernemers, maar tegenwoordig ook aan consumenten.

Goed, terug naar de bakvorm. Ik maakte Lactosevrije en vetarme havermoutmuffins, semi-gezond dus! Ik heb expres geen papiertjes in de bakvorm gedaan om te testen hoe gemakkelijk de muffins er uit zouden komen. Nieuwsgierig? Klik dan verder!

Wat heb je nodig:
Een muffin bakvorm
Een grote en een kleinere kom
Een pollepel

Ingrediënten:
135g bloem
1el bakpoeder
1/2tl zout
2tl kaneel
90g honing
200g appelmoes
2 eieren
1tl vanille extract
85g havermout

Topping
1el plantaardige boter (bijv. Wajang)
2el basterdsuiker
2el havervlokken
1tl kaneel

Bereidingswijze:
1. Vet je bakvorm in met een beetje neutrale olie en verwarm de oven voor op 180°C.
2. Doe de bloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kommetje en roer even door. Zet apart.
3. Doe de appelmoes, honing, eieren en vanille extract in de grote kom en meng tot het een geheel is.
4. Voeg het bloemmengsel toe aan het natte mengsel en roer kort door, voeg vervolgens de havermout toe en roer vlug door. Roer niet te lang. photo IMG_0158_zpszn9hqsp0.jpg5. Verdeel het beslag over de bakvorm. Ik doe dit met een ijsscoop, op die manier krijgt elk bakje een gelijke hoeveelheid.
6. Maak de topping. Doe de boter, basterdsuiker, havervlokken en kaneel in een kom en kneed dit met je vingers tot een kruimelig geheel. Strooi dit over de muffins. photo IMG_0162_zpsry9pgvvo.jpg photo IMG_0167_zps5ltenmr0.jpg7. Zet de muffins voor 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als een satéprikker er schoon uit komt. photo IMG_0183_zpsiqejrwnx.jpg photo IMG_0189_zpszqmwjicd.jpgIk ben trouwens onwijs blij met de muffin bakvorm, de muffins floepten er zo uit en hij is gewoon prachtig om naar te kijken. De muffins zijn snel gemaakt, gezond (op de suiker en de bloem na dan) en superlekker! Je hebt hier geen superfoods of rare ingrediënten voor nodig om iets semi-gezonds uit je oven te toveren, ik gok dat je het meeste wel in huis hebt. Ik ga ze zeker nog een keer maken! Ideaal als tussendoortje en makkelijk mee te nemen naar het werk. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close