Uncategorized

Havermout Koekjes

Ik had laatst ontzettend veel zin in havermout koekjes en toen ik op m’n eigen blog ging kijken voor een recept zag ik dat ik nog nooit een recept voor havermout koekjes had gemaakt. Dat kan natuurlijk niet, dus tijd voor verandering en hieronder volgt het recept voor heerlijke havermout koekjes!Havermout Koekjes

Ingredienten (voor ±25 koekjes):
170g boter, op kamertemperatuur
50g suiker
100g basterdsuiker
1 ei
1tl vanille extract
90g bloem
1/2tl baking soda
1/4tl zout
1/2tl kaneel
135g havermout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
2. Doe de boter en suikers in een kom en mix tot een luchtig en licht geheel.
3. Voeg de eieren en vanille extract en roer goed door.
4. Voeg nu ook de bloem, havermout, zout, kaneel en baking soda toe en mix tot alles is opgenomen. Ga niet eindeloos roeren, daar wordt het geheel taai van. Havermout Koekjes5. Pak een beetje deeg en draai er een balletje van. Leg het balletje op de bakplaat en druk een beetje plat. De koekjes spreiden erg uit en ik kon ongeveer 8 koekjes kwijt op mijn standaard formaat bakplaat.Havermout Koekjes6. Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten af, ze zijn klaar als de randjes een beetje beginnen te bruinen. Ze zullen meteen uit de oven nog wat zacht zijn, maar als ze beter afgekoeld zijn heb je een solide koekje. Herhaal het proces tot je koekjesdeeg op is. Havermout KoekjesHavermout KoekjesZoals je ziet zijn deze havermout koekjes erg simpel om te maken, maar zoals ik wel vaker zeg, vaak zijn de simpelste dingen het lekkerst. Deze koekjes zijn vezelrijk, niet te zoet van smaak, krokant aan de buitenkant en lekker zacht aan de binnenkant. Zeker een keer maken dus! Succes en eet smakelijk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close