Lifestyle

De handigste manier van plannen

Het lijkt wel alsof iedereen hunkert naar een offline manier van plannen. Ik doe daar zelf net zo hard aan mee, ik heb naast mijn agenda op m’n telefoon nog mijn bullet journal en ik zou echt niet zonder een papieren variant op een agenda kunnen.

Maar wat is nou de handigste manier van offline plannen? Is dat zelf een bullet journal maken? Een weekagenda? Een combinatie tussen een bullet journal en een agenda? Of toch een gewone dag agenda? Met nog 2 weken te gaan in 2017 is het tijd voor de grote Moleskine agenda test!

Moleskine

Ik gebruik al een aantal jaar met veel plezier Moleskine boekjes. In mijn studententijd maakte ik eigenlijk altijd gebruik van een Moleskine agenda en op het moment is mijn bullet journal ook van Moleskine. Ik vind alle notitieboekjes en planners classy, zonder al te veel poespas en van goede kwaliteit.

Alle agenda’s hebben dezelfde soorten spreads voordat de echte agenda begint. Zo heb je een jaaroverzicht, een maandoverzicht, een overzicht met internationale feestdagen, conversies en tijdzones, een reisplanner, en nog wat andere kleine dingetjes. Moleskine heeft veel verschillende soorten planners beschikbaar, dus voor iedere soort planner wat wils!

Weekly Planner

Ik begin met de agenda die mij door m’n studententijd heeft gesleept. Ik heb deze agenda eigenlijk altijd al fijn gevonden en, achteraf gezien, een logische voorganger van de bullet journal. De linkerpagina bevat een weekoverzicht en de rechterpagina is gevuld met lijntjes. Naast dat je dus de week kan inplannen, heb je ook nog ruimte voor je to-do lijstjes, ideeën, doodles en andere dingen die je even snel kwijt moet.

Mocht je geen tijd of voor je gevoel geen creativiteit hebben voor een bullet journal, kan je er natuurlijk ook een semi bullet journal van maken. Op de linkerpagina is namelijk zat ruimte om er een hele eigen invulling aan te geven, zoals ik hierboven als voorbeeld heb gedaan.

Daily Planner

Als je elke dag veel te doen hebt, of een soort van dagboekje wil bijhouden, dan is de daily planner heel fijn. Met deze agenda kan je de hele dag per uur inplannen, de uren van de dag staan namelijk aan de zijkant weergegeven. De aangegeven tijden zijn alleen wel van 08:00 tot 20:00, dus voor en na die tijd mag je niks (meer) doen;) Aan het begin van de agenda zit een deel met een jaar- en maandoverzicht, inclusief wat schrijfruimte, dus je kan wel wat overzicht voor jezelf creëren zonder dat je veel door je agenda hoeft te bladeren.

Ik heb zelf liever een weekoverzicht, maar ik vind dit wel echt een heel leuk, klein schattig boekje en ik zie zo veel mogelijkheden met een daily planner, dat ik bijna geneigd ben om hem te gaan gebruiken. Je kan er namelijk heel makkelijk ‘a line a day’ in kwijt, of dingen opschrijven waar je die dag dankbaar voor was of blij van werd.

Dotted Notebook

Het dotted notitieboekje van Moleskine is natuurlijk geen agenda, maar kan je gebruiken als bullet journal. Een bullet journal is aan te raden als je echt zelf je eigen indeling wil maken en niet gebonden wil zijn aan de layout van een agenda. Bullet journals zijn fijn als je van alles wilt bijhouden waar in een reguliere agenda geen plek voor is en/of je creativiteit helemaal de vrije loop wil laten gaan.

Ik heb inmiddels meerdere bullet journals gezien en ik ben nog steeds zeer tevreden over die van Moleskine. Mijn vorige bullet journal was de extra large (hierboven zie je de gewone) en na een beetje wennen, vind ik de normale variant toch ook wel fijn. Ja, ik heb wat minder ruimte dan in de XL, maar deze neemt want makkelijker mee en ik heb een stuk minder loze ruimte.

Ik als stationery fan en plan/lijstjes fanaat word eigenlijk blij van alle agenda’s, maar mijn voorkeur gaat natuurlijk uit naar een dotted notitieboekje. Maar ik kan me zo voorstellen dat als ik geen zin meer heb om te bullet journalen, dat ik dan zou kiezen voor de weekly, die is namelijk echt best of both worlds!

De producten in dit artikel zijn gesponsord door Fonq.nl 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close