Recepten

Halloween Koekjes

Ik krijg heel vaak de vraag of ik alle recepten zelf verzin en (tenzij anders vermeld) verzin ik inderdaad alles zelf. Maar ik moet natuurlijk wel ergens mijn inspiratie vandaan halen en toen ik op ‘fall baking’ zocht op Pinterest kwam ik hele leuke Halloween koekjes tegen. Ik vier zelf helemaal geen Halloween en ik heb er ook niks mee, maar toen ik  een plaatje tegenkwam met deze koekjes, wilde ik ze heel graag namaken en met jullie delen.

Halloween koekjes

Ingrediënten:

Koekjes
225g boter, op kamertemperatuur en in blokjes
200g suiker
1 ei
1tl vanille extract
250g bloem
85g cacao poeder
1/2tl zout

Royal icing
250g poedersuiker
5g eiwitpoeder
40ml water
1/2tl vanille extract.

Halloween koekjes

Bereidingswijze:

  1. Doe de boter en de suiker in een kom en meng tot de suiker is opgenomen en je een romig geheel hebt.
  2. Voeg het ei en het vanille extract toe en mix tot het is opgenomen.
  3. Zeef de bloem, cacao poeder en zout boven de kom en roer even door met een pollepel. Mix dan weer tot je het tot een deeg kan kneden.
  4. Maak een bal van een deeg en druk het plat tot een schijf. Leg het op een vel bakpapier en leg er nog een vel bovenop. Rol uit tot een grote koek van ongeveer een halve centimeter dik. Leg dit een uur in de koelkast.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 175°C. Steek koekjes uit de grote uitgerolde koek. Leg ze op de bakplaat en bak de koekjes in 15 minuten af. Laat de koekjes volledig afkoelen.
  6. Doe het water en eiwitpoeder in een kom en mix tot een schuimig geheel. Voeg de poedersuiker en vanille extract toe en mix tot een mooi wit geheel. Het mag best stevig zijn, maar niet zo stevig zodat je niet meer normaal lijntjes kan spuiten.
  7. Doe een spuitmondje met een heel klein uiteinde in een spuitzak en schep het geheel in een spuitzak. Spuit de lijntjes van het skelet en de contouren van het hoofd.
  8. Spuit het restant icing terug in de kom en maak het mengsel nog dunner met water. Als je een lepel door het mengsel haalt en het gaat binnen 10 seconden weer terug naar z’n originele vorm, dan is het dun genoeg. Doe ook dit mengsel in een spuitzak en ‘kleur’ de hoofden in. Laat dit drogen.
  9. Teken met zwarte foodcoloring of gesmolten chocolade, ogen, mondjes en neuzen en klaar zijn de koekjes!

Halloween koekjes
Halloween koekjesZeg nou zelf, deze Halloween koekjes zijn toch te leuk? Naast dat ze er heel schattig uit zien, wat natuurlijk niet helemaal de bedoeling is met Halloween, zijn ze ook nog eens erg lekker. Dus mocht je aandacht gaan besteden aan Halloween, dan zijn deze Halloween koekjes zeker een aanrader om te gaan maken. Succes en eet smakelijk!

Save

Save

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close