Recepten

Grof bananenbrood

Wij hadden drie veel te rijpe bananen in huis en dat was voor mij het perfecte excuus om een bananenbrood te maken, maar dan net wat anders. Het basisrecept komt uit een kookboek wat ik op high school heb gemaakt en ik heb er nu een andere draai aan gegeven. In plaats van alleen maar bloem te gebruiken heb ik een deel vervangen met havermout, dat geeft het een wat grovere structuur en het is ook nog gezonder!
Ingrediënten:

3 rijpe bananen
100g boter
20g zonnebloemolie
0,75 cup basterdsuiker
2 eieren
0,5 theelepel kaneel
0,5 theelepel vanille extract
0,25 theelepel zout
1,5 cup bloem
0,5 cup havermout
1 theelepel baking soda

Bereidingswijze:
1. Prak de bananen tot een puree in een schaaltje.
2. Doe de olie, boter en suiker in een kom en mix het totdat het een geheel is. Voeg de eieren, vanille en kaneel hierbij en roer goed door.
3. Mix de bloem, zout, havermout, en soda goed door elkaar en voeg dit bij het botermengsel. Schep als laatste de bananen er doorheen.
4.  Verwarm de oven voor op 160°C hetelucht (180°C gewoon) en vet een cakeblik in en strooi er wat bloem overheen.
5. Doe het beslag in het cakeblik en zet het in de oven voor ongeveer 45/50 minuten. Als je er een saté stokje in steekt en hij komt er droog uit, is het bananenbrood gaar.

Mijn vriend kan er niet van afblijven!
Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close