Lifestyle

Goed voornemen: voedselverspilling tegengaan

Wie herkent dit? Altijd net iets te veel rijst koken voor het avondeten, maar dat het restje nét niet genoeg is om te bewaren voor een volgende keer. Ik heb dit dus heel vaak met rijst en pasta. Vaak bewaren we het te veel aan pasta en rijst niet, maar gooien we het weg. Hartstikke zonde natuurlijk en niet goed voor het milieu

Een van mijn goede voornemens voor 2018 is dan ook minder voedsel verspillen en dus bewuster met hoeveelheden voedsel omgaan. Ik wil echt heel graag minder eten gaan weggooien, dat is goed voor de portemonnee en ook voor de rest van de wereld.

Brabantia denkt daar exact zo over. Voedselverspilling is zonde en zij besloten het ons allemaal een stukje makkelijker te maken door met voorraadbussen te komen mét maatbeker als dop. Dit soort maatbekers bestonden natuurlijk al, maar deze van Brabantia zijn net even iets leuker dan de gemiddelde maatbeker en/of voorraadpot (vind ik dan hè) en bij aanschaf steun je ook nog eens het goede doel.

Dit zegt Brabantia er zelf over:

“Brabantia komt met een oplossing op maat voor voedselverspilling. Het designmerk introduceert namelijk vier half transparante kunststof voorraadbussen van 1,3 liter en twee glazen voorraadbussen van 1 liter mét maatbeker bovenop. Zo kun je voedsel makkelijk bewaren en precies de juiste hoeveelheid klaarmaken – dubbel goed tegen voedselverspilling. En – nog beter – voor elke verkochte voorraadbus doneert Brabantia aan The Hunger Project.” 

Wij hebben hem hier nu een paar maanden in gebruik en ik ben er oprecht heel enthousiast over. De voorraadbus is een leuk dingetje en misstaat zeker niet in je keuken, daarnaast is het natuurlijk gewoon heel handig. Sinds wij hem gebruiken hebben we geen rijst of pasta meer weggegooid.

Wil jij ook voedselverspilling tegengaan? Dan kan ik je zeker deze voorraadbussen aanraden; ze staan leuk in je keuken, je steunt een goed doel en de aarde wordt er ook een beetje blijer van.

De glazen pot (niet afgebeeld) van 1L is bij verschillende verkooppunten te koop voor €14,95 en is beschikbaar in 2 kleuren. De voorraadbussen van kunststof van 1,3L zijn te koop voor €13,95 en beschikbaar in 4 kleuren.

Dit artikel bevat een product opgestuurd door een bedrijf of merk. Dit verandert echter niks aan mijn mening. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close