Recepten

Glutenvrije Meringue Koekjes

Ik ben dol op meringue, ik ben dol op macarons, ik ben dol op zoet, ik ben dol op dit koekje. Deze meringue koekjes bevat eigenlijk alles waar ik dol op ben. Bonus voor de mensen die niet tegen gluten kunnen, dit recept is glutenvrij! Ik kwam het recept tegen in het boek Breakfast, Lunch, Tea, een heel fijn kookboek met allerlei recepten voor lekkernijen die ook in de Rose Bakery in Parijs worden verkocht. Ik heb het recept wel iets aangepast en het gedeeld door twee omdat ik 40-50 koekjes ietwat overdreven vind voor ons tweeën.

Hou er rekening mee dat het deeg 1 uur moet rusten en de koekjes 1 uur moeten drogen.

Ingrediënten:

  • 2 eiwitten
  • 225g poedersuiker
  • sap van 1/4 citroen
  • Rasp van 1/2 citroen
  • 160g amandelmeel
  • 1/2tl kaneel

Bereidingswijze:

1. Klop de eiwitten stijf.
2. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en mix tot je stijve pieken krijgt. Voeg het citroensap toe en mix nog even door.
3. Schep 100g meringue uit de kom en zet dit apart. Bedek met plastic folie.4. Voeg het amandelmeel, citroenrasp en kaneel toe aan het restant meringue (dus niet bij de 100g die je apart hebt gezet) en mix tot je een een geheel hebt. Bedek de kom met plasticfolie en zet een uur in de koelkast.5. Bedek een bakplaat met bakpapier. Bestrooi je werkblad met poedersuiker.
6. Rol het deeg uit met een deegroller en maak een lap van ongeveer 0,5cm dik. Zorg dat er genoeg poedersuiker onder het deeg ligt, anders plakken de koekjes aan het aanrecht.
7. Steek rondjes uit de lap deeg en leg ze op het bakpapier. Besmeer alle koekjes met een laagje meringue. Laat de koekjes een uur drogen.
8. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de koekjes 10 minuten af in de oven. Zet de koekjes op de laagste stand in de oven, dus niet in het midden.

De bovenkant van dit koekje is lekker krokant en het koekje zelf is lekker zacht en doet me heel erg denken aan een macaron. Deze koekjes smaken naar citroen, maar ik kan me zo voorstellen dat ze met vanille extract, of met het merg van een vanillestokje ook erg lekker zijn. Mijn man en ik konden er niet van af blijven en ze gingen iets sneller op dan we hadden gehoopt. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close