Recepten

Gingerbread Cookies


Gingerbread cookies, een echte Amerikaanse kerstklassieker. Deze koekjes zijn vol van smaak, passen goed bij het seizoen en zijn natuurlijk heel leuk om te maken met kinderen tijdens de kerstvakantie! Wil je een koekje met een wat mildere smaak? Maak dan eens deze heerlijke kerstkoekjes!

Ingrediënten:

  • 250g bloem
  • 1tl bakpoeder
  • 2tl gemberpoeder
  • 1tl kaneel
  • 1/2tl kruidnagel
  • 1/2tl nootmuskaat
  • snufje zout
  • 120g boter
  • 200g suiker
  • 2el keukenstroop
  • 1 ei
  • 240g poedersuiker
  • ±2el melk
  • 1/4tl vanille extract

Bereidingswijze:

  1. Doe de bloem, bakpoeder, gemberpoeder, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en zout in de kom van een keukenmachine en mix dit even door.
  2. Voeg de boter en suiker er aan toe en pulseer net zo lang tot je een zanderige substantie hebt.
  3. Doe dan de stroop en het ei erbij en mix net zolang tot er een bal deeg begint te vormen. Dit kan natuurlijk ook allemaal met de hand, maar dan ben je wel wat langer bezig. 
  4. Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed het tot een samenhangende deegbal. Verpak dit in plasticfolie en laat het een uur in de koelkast rusten.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi je werkblad met bloem.
  6. Rol het koekdeeg uit tot een lap en steek er vormpjes uit. Leg deze op de bakplaat. Geef de koekjes wel wat ruimte, het deeg kan iets uitlopen.
  7. Bak de koekjes in zo’n 12 to 15 minuten af (±12 als je ze nog wat zacht van binnen wil, ±15 als je een krokant koekjes wil).
  8. Doe voor de icing de poedersuiker en vanille extract in een kom. Voeg er een eetlepel melk aan toe. Roer tot al het vocht is opgenomen. Voeg nog een eetlepel toe en roer tot je een dikke, maar spuitbare pasta hebt. Is het te dun, voeg dan nog wat poedersuiker toe. Is het te dik voeg dan een ieniemini beetje melk toe.
  9. Doe de pasta in een hersluitbaar zakje (ziploc) en knip een heel klein puntje af. Spuit ogen, een mond, een strikje, knoopjes, whatever, op de koekjes en maak zo leuke en vrolijke (of chagrijnige) gingerbreadmen!

Mijn koekjes hebben trouwens hele strakke randen, omdat ik ze opnieuw heb uitgestoken toen ze net uit de oven kwamen en nog zacht waren.

Wil je die moeite niet doen, maar wil je wel dat ze meer hun vorm behouden, zet dan de uitgestoken koekjes nog even in de koelkast voor dat je ze afbakt in de oven.

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Fairytale Flavors
    december 20, 2017 at 5:05 pm

    Hey Sanne!

    Nadat ik in films vaak gingerbread koekjes zag met kerstmis wou ik het altijd ook eens proeven. Dankjewel voor het recept!

    Liefs,
    Maaike van Fairytale Flavors

  • Leave a Reply

    Close