Recepten

Gezouten Karamel Chocoladetaart

De naam van deze taart is alleen al om van te smullen, de taart zelf is net zo lekker als dat ‘ie klinkt! Voor deze gezouten karamel chocoladetaart hoef je niet zelf een karamelsaus te maken, ik heb de ‘Cake en Taart Vulling Salted Caramel’ van Dr. Oetker gebruikt. Ik kreeg deze opgestuurd om te proberen en ik was aangenaam verrast. De gezouten karamel is makkelijk om mee te werken, er zit meer dan genoeg in om een taart als deze mee te vullen en hij smaakt ook nog eens goed. Benieuwd naar het recept voor de gezouten karamel chocoladetaart? Klik dan vooral verder!gezouten karamel chocoladetaartIngrediënten:
Cakes
250g bloem
65g cacao
2tl baking soda
1tl bakpoeder
1/2tl zout
380g suiker
2 eieren
1tl vanille extract
150ml plantaardige olie (geen olijfolie)
260ml melk
1tl oploskoffie

Vulling
200g boter
350g poedersuiker
1 pakje Cake en Taart Vulling Salted Caramel van dr. Oetkergezouten karamel chocoladetaartBereidingswijze:
1. Vet 3 ronde bakvormen met een dm van ±20cm in en bekleedt de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Doe de bloem, cacao, bakingsoda, bakpoeder en zout in een kom en roer even door elkaar met een vork. Zet apart.
3. Doe de eieren, melk, olie, vanille extract, oploskoffie en suiker in een kom en mix dit even door. Voeg het bloem mengsel erbij en mix tot een mooi beslag.
4. Verdeel dit beslag over de bakvormen en zet ze een voor een 40 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt is hij gaar. img_48765. Laat de cakes eerst 15 minuten afkoelen en stort ze dan op een rooster. Laat ze volledig afkoelen voordat je met de botercrème begint.
6. Doe de boter in een kom en klop deze zeker zo’n 7 minuten tot een luchtig en romig geheel. Voeg de poedersuiker beetje voor beetje toe en klop goed door, zodat de botercrème luchtig blijft. Voeg een eetlepel gezouten karamel toe voordat je het laatste beetje poedersuiker toevoegt. Zorg dat alles goed is vermengd en ga tussendoor met een spatel langs de rand van de kom. gezouten karamel chocoladetaart7. Snij voorzichtig de bolling van de cakes en (mocht je verschillende bakvormen hebben gebruikt) snij de buitenranden van de grootste cake, zodat je drie gelijke, platte schijven hebt. Bewaar de afgesneden stukken, door ze te verkruimelen kan je ze eventueel als decoratie gebruiken.
8. Smeer een laag botercrème over de bovenkant van een cake en verdeel er vervolgens wat gezouten karamel over. Laat wel wat ruimte vrij aan de buitenkant, de karamel loopt wel een beetje uit als je de volgende cake er op drukt. Herhaal dit nog eens. Bij de derde cake voeg je alleen botercrème toe aan de bovenkant, want dit is ook de bovenkant van de cake. gezouten karamel chocoladetaartgezouten karamel chocoladetaartgezouten karamel chocoladetaart9. Smeer een dun laagje (het kruimellaagje) op de bovenkant en de buitenkant van de cake en zet deze 30 minuten in de koelkast.
10. Smeer dan nog een tweede laag over de cake, spuit eventueel nog wat toeven op de bovenkant en decoreer met cakekruimels, als je dat wil. gezouten karamel chocoladetaartgezouten karamel chocoladetaartgezouten karamel chocoladetaartKijk nou hoe die gezouten karamel er bijna uitloopt, ik krijg spontaan weer zin in een stukje van deze taart. Deze gezouten karamel chocoladetaart is echt onwijs lekker, maar wel heel erg machtig; ik zou niet al te grote stukken snijden. De Cake en Taart Vulling – salted caramel van dr. Oetker is nu te koop in de supermarkt voor €1,99 (er is ook een chocolade variant).
Succes en eet smakelijk!

Save

Save

Save

Save

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close