Recepten

Gevulde eitjes

Als er een feestje is maak ik altijd gevulde eitjes en vragen mensen zelfs of ik ze wil maken. Eigenlijk zijn gevulde eitjes een best ouderwetse snack en worden ze tegenwoordig een beetje vergeten. Zonde, want ze zijn zo lekker en makkelijk te maken!

Ingredienten (voor 10 stuks):
5 eieren
Mayonaise (ik gebruik Zaanse)
Mosterd (ik gebruik Zaanse)
Zout
Peper
Paprikapoeder
Knoflookpoeder
(optioneel) Verse peterselie, fijngehakt

Werkwijze:
1. Kook de eieren (ik kook ze 7 minuten door nadat het water kookt). Laat ze schrikken, pel ze en snij ze door de midden.
2. Haal voorzichtig het eigeel eruit, doe ze in een kom en zet het eiwit even aan de kant. Hak het eigeel in kleine stukjes met een mes.
3. Doe vervolgens de zout, peper, mayonaise, mosterd en de overige kruiden (behalve de peterselie) door het eigeel. Ik kan je niet de precieze hoeveelheden geven, dit is puur naar smaak. Ik adviseer je wel om veel meer mayonaise dan mosterd te gebruiken. Op 5 eenheden mayonaise gebruik ik 1 eenheid mosterd. Vergeet niet dat je altijd nog smaken kan toevoegen, maar er niet kan afhalen!
4. Mix dit alles met een vork, mixer of garde (ik vind een vork het fijnst), totdat je een cremige substantie krijgt (met nog kleine stukjes eigeel erin). Blijf vooral proeven of het goed smaakt, je kan nu nog dingen toevoegen.
5. Doe nu de peterselie er door en pak de eiwitten er weer bij.
6. Schep het mengsel met een theelepel in de holletjes van de eiwitten of, voor een mooier effect, doe dit met een spuitzak, als je die hebt.
7. Nu kan je er nog wat takjes peterselie opleggen, of een toefje mayonaise erop doen. Ik heb ze ook wel gezien met een toefje ketchup erop, maar dat vind ik niet zo denderend.
8. Serveer ze meteen, of zet ze in de koelkast totdat je gasten er zijn.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close