Recepten Review

Getest: Kwarktaart van Dr. Oetker

Ik ben absoluut geen fan van bakmixen, vaak smaakt het toch minder lekker dan wanneer je het zelf maakt. Deze mix had ik toevallig nog in huis liggen en vriendlief had al eeuwen zin in een stuk kwarktaart. Dus als verrassing had ik dan eindelijk de kwarktaart gemaakt. Nou, ondanks mijn verzet tegen bakmixen is het toch wel heel makkelijk.

Eerst moet je de bodem van een springvorm met het geleverde papiertje bedekken, handig, want geen gedoe met insmeren e.d.
Als tweede moet je de bodem maken met 60g gesmolten boter, nou de kruimelmix smaakt een beetje chemisch, maar zoals gezegd het is wel heel makkelijk om het te maken. De bodem spreid makkelijk uit en is heel fijn van textuur.

Vervolgens moet je water bij de bakmix doen en daarna slagroom en de kwark. Dit gaat allemaal heel soepel, het wordt heel makkelijk snel luchtig en dan rest alleen nog de mix op de bodem te gieten. 2,5uur in de koelkast en klaar is kees.

Ik heb de taart nog versierd met wat aardbeien, dus al heel snel heb je een mooie spierwitte, leuk versierde kwarktaart. Over de smaak? Tja, ik ben geen kwarktaart fan, maar vriendlief vindt hem heerlijk. En toegegeven, hij smaakt prima!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close