Recepten Review

Getest: Koopmans Kokosmakronen

Als je me al wat langer volgt dan weet je zo onderhand wel dat ik niet een hele grote voorstander ben van bakmixen. Maar ik bak natuurlijk heel graag en ik deins er ook niet voor terug. Bakken ‘from scratch’ is voor mij niet zo ingewikkeld meer. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die daar heel anders over denken en bakken maar lastig vinden. Kijk, dan is zo’n bakmix zo gek nog niet. Je kan maar weinig fout doen.

Deze nieuwe bakmix van Koopmans voor kokosmakronen is wel héél eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is twee eiwitten en die hoef je niet eens stijf te kloppen. 

Wat moet je doen?

Je verwarmt de oven voor op 180°C en doet wat bakpapier op een bakplaat. Vervolgens splits je twee eieren en doe je de eiwitten en de bakmix in een kom. Even 2 minuutjes mixen en klaar.

Schep twaalf hoopjes beslag op de bakplaat en bak de (nu nog rauwe) kokosmakronen af in zo’n 20 minuten. Klaar is kees, kind kan de was doen.

Ik heb de kokosmakronen nog voorzien van wat gesmolten chocolade, want dat vind ik lekkerder en ziet er mooier uit, haha!

Smaak

Ik ben bij bakmixen altijd een beetje bang voor een chemisch nasmaakje. Maar dat valt bij deze kokosmakronen erg mee. Er zit echt lekker veel kokos in, ze zijn niet zo zoet en ze zijn lekker zacht van binnen en krokant van buiten.

Eindoordeel

Deze kokosmakronen zijn snel klaar, ontzettend eenvoudig om te maken en gewoon lekker. Dus als je absoluut geen zin hebt om ze zelf te maken, dan is deze bakmix een uitkomst. De Koopmans bakmix voor kokosmakronen is nu te koop in diverse supermarkten voor €1,99.

Mocht je ze wel heel graag zelf willen maken, probeer dan eens dit recept voor Kokos Macaroons (een Australische variant op kokosmakronen).

Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf of merk. Dit veranderd echter niks aan mijn mening. 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lianne
    september 15, 2017 at 11:09 pm

    Ze zien er inderdaad lekker uit, maar kokosmakronen zijn eigenlijk de laatste dingen die ik met een bakmix zou maken. Met gecondenseerde melk en kokos kan je namelijk al heerlijke makronen maken, dus ja, dan denk ik: ‘das net zo gemakkelijk’. Wel fijn dat ze zo lekker waren. 🙂

  • Leave a Reply

    Close