Recepten Review

Getest: Dr. Oetker Verwen Carrot Cake

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik absoluut geen fan ben van bakmixen, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat bedrijven als Dr. Oetker en Koopmans wel heel erg met hun tijd meegaan en het erg lastig wordt om sommige bakmixen te weerstaan. Ik kreeg een tijdje terug een perspakketje met twee bakmixen opgestuurd om te proberen; een red velvet cake en een carrot cake. Omdat de laatste twee taarten die ik heb gebakken al laagjes taarten zijn, bewaar ik de red velvet cake voor een andere keer en begin ik met de Verwen Carrot Cake. Dr. Oetker Carrot CakeVoor het maken van deze cake heb je het volgende nodig:
De bakmix zelf
2 eieren
75ml zonnebloemolie
75g geraspte wortel
Evt. handje grofgehakte walnoten
75g roomkaas Dr. Oetker Carrot CakeBereidingswijze:
1. Vouw de randjes van het bakje om en verwarm de oven voor op 150°C. Ik kon op de verpakking nergens een oventemperatuur vinden, dit heb ik zelf moeten opzoeken op de website van Dr. Oetker!
2. Doe de cakemix, olie, eieren, wortels en walnoten in een kom en mix in een minuut tot een glad beslag. Schep dit beslag in de bakvorm en bak de cake af in 55 minuten. Dr. Oetker Carrot CakeDr. Oetker Carrot Cake3. Laat de cake volledig afkoelen en maak dan de topping. Doe de roomkaas, toppingmix en ongeveer 20ml water in een kom en mix op hoge snelheid tot een romige en luchtige topping. Smeer dit over de cake. Dr. Oetker Carrot CakeDr. Oetker Carrot CakeDr. Oetker Carrot CakeMijn oordeel:
Wat ik jammer vond is dat ik zelf de oventemperatuur moest opzoeken, dat kan niet de bedoeling zijn, ik hoop dat ze het inmiddels hebben aangepast op de verpakking. Ook ben ik nog steeds van mening dat (net als bij de meeste bakmixen) een carrot cake ‘from scratch’ maken misschien iets meer moeite kost, maar wel lekkerder is. Mijn man en ik vonden deze Dr. Oetker Carrot Cake wel oké, waar de topping de carrot cake echt lekkerder maakt, zonder topping vind ik de carrot cake niet zo bijzonder. Helaas heeft de Dr. Oetker Carrot Cake niet echt de wow-factor, ik maak echt veel liever een carrot cake helemaal zelf. Wil je snel een carrot cake met een lekkere topping op tafel, dan is dit de bakmix voor jou, want de smaak is prima en ik denk dat niet veel mensen deze cake niet lekker zullen vinden. De conclusie is dus dat de Dr. Oetker Carrot Cake wel oké is, maar niet heel erg bijzonder.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sandra
  februari 28, 2016 at 9:50 am

  Helemaal met je eens wat bakmixen betreft. En eigenlijk is bij het maken van een carrot cake het raspen van de wortel het rottigste werkje (vind ik) en dat moet je in deze versie alsnog 🙂

  • Reply
   SJ Kitchen
   februari 28, 2016 at 3:12 pm

   Jaaa! Heb ik ook zo’n hekel aan, haha!

  Leave a Reply

  Close