Recepten Review

Getest: AH Excellent – Belgische Chocolade Brownie

Moge het duidelijk zijn dat ik niet zo van de kant-en-klare mixen ben, maar op de een of andere manier spraken deze brownies mij aan en moest ik ze proberen. Ik denk dat het komt door de vormgeving van de doos, daar ben ik erg over te spreken, en de subtitel; Mix met witte chocolade icing. Witte chocolade icing, dat klinkt goed!

Bij deze mix zit een bakvorm, de mix zelf en witte chocolade druppels.
Dit is zo’n mix waar je alleen maar water aan hoeft toe te voegen. 125ml water erbij, even mixen en klaar is je beslag. Je vouwt de randjes van de bakvorm om, giet het beslag in de bakvorm, stop het 40 minuten in de oven op 180°C en klaar is kees!

Nadat je brownie uit de oven is gekomen, moet je hem 2 minuten op de kop op neerleggen. Vervolgens draai je hem weer om en strooi je de chocolade druppels over de brownie, die laat je 5 minuten smelten en dan smeer je het uit. Een beetje omslachtig klinkt het wel, maar dat viel best mee, het was heel goed smeerbaar.
Maar het is wel meteen wat ik jammer vind aan deze mix. Ze gebruiken de term ‘icing’ dus ik had een poedertje verwacht, of substantie die ik met water moest aanmaken of moest opwarmen om vervolgens het er over heen te smeren. Maar het is dus gewoon witte chocolade. Wat ook erg lekker is, maar het gaat om het principe;)
Maar goed, waar het natuurlijk om gaat is de smaak. En wat zijn ze lekker! Ze zijn lekker zacht, maar niet te klef. De chocolade smaak is heel goed aanwezig en het witte chocoladelaagje proef je ook goed. Als je niet van witte chocolade houdt, kan je deze ook heel goed weglaten. Ik had de brownie in zes stukken gesneden, maar ik zou het de volgende keer in achten snijden, want hij is erg machtig.
Een goed geslaagde brownie mix dus. De AH Excellent – Belgische Chocolade Brownie is te koop bij de Albert Heijn voor €2,29 (dacht ik, maar ik kan de prijs nergens terug vinden).

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Lisa
  november 1, 2012 at 10:46 am

  De prijs klopt precies! Toevallig vandaag gekocht bij de Albert Heijn.. hij staat nu in de oven!

  Een heel stom iets trouwens: het vouwrandje. Ik was sterk in de overtuiging dat hij naar bínnen gevouwen moest worden (waarom? die kant zat de vouw op.. en het klemde mooi in elkaar zo vormen ze zegmaar een klein dakje boven de binnenranden van het vormpje.. maar verder totáál onlogisch en ik dacht nog.. misschien moet ik hem naar buiten vouwen, op het pak staat er niets over) Ben benieuwd…

  • Reply
   Sj Kitchen
   november 2, 2012 at 12:10 pm

   Haha! Geen idee eigenlijk, ik vouw ze altijd naar buiten omdat ik nooit anders heb gedaan. Ik kan me zo voorstellen dat wanneer je ze naar binnen vouwt en het beslag rijst, dat het misschien aan de randjes plakt. Maar verder zou ik het echt niet weten!

 • Reply
  Chantal
  december 23, 2012 at 6:24 pm

  Nou, ook mijn twijfel over de rand…. Dus even gegoogled en naar buiten gevouwen

 • Leave a Reply

  Close