Lifestyle Reizen

Ik ga op vakantie en neem mee…

Meenemen handbagage Op het moment ben ik aan het genieten van een, vind ik zelf dan, welverdiende vakantie. Het is lang geleden dat ik echt op zonvakantie ben geweest, ik denk dat de laatste keer zo’n drie jaar geleden is.

Ik ben dan ook niet zo’n ervaren zonvakantie reiziger dat ik je kan vertellen over het unieke item wat je absoluut mee moet nemen waar niemand, maar dan ook niemand aan denkt. Waarschijnlijk is dit dus een vrij voorspelbaar lijstje en neem iedereen dit standaard mee op vakantie, maar desalniettemin vind ik het leuk om dit te delen.

Zonnebrand, zonnebril en hoed

De zon en ik zijn niet echt vrienden van elkaar, ik verbrand alleen maar en ik kan niet het geduld opbrengen om de hele dag aan het zwembad of het strand bij te bruinen. Als ik dan echt bewust in de zon lig dan doe ik dat met de maximale bescherming. Zonnebrand, zonnebril en een hoed of pet zijn wat mij betreft onmisbaar. Ik ben dus niet zo’n type die er gebruint, in hippe bikini en met een slordige maar toch jaloersmakend vlotte, mooie knot in het haar bij ligt. Als je me zoekt, ik ben degene die in de schaduw ligt, met t-shirt aan en compleet afgesloten van de wereld met een boek.

Een boek

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk op het strand of aan het zwembad. Als er maar schaduw en rust is, zodat ik mijn boek kan lezen  en mensen kan kijken. In het echte leven maak ik nooit echt tijd voor het lezen van een boek, ik lees veelal ’s avonds op bed, maar eigenlijk nooit overdag. Op vakantie lees ik bijna alleen maar. Ik lees er in een week met gemak drie weg en ik vind het heerlijk.

Instax camera

Het leek me zo leuk om wat polaroid foto’s te maken tijdens onze vakantie, vooral omdat je dan niet eerst 300 foto’s maakt, het moet meteen goed zijn. Je gaat over iedere foto goed nadenken voordat je hem neemt en bovendien heb je dan meteen een tastbare herinnering vast in je handen. Ik heb nu een paar foto’s gemaakt en ik ben fan. Goedkoop is het niet (€0,75 per foto), maar wel echt een leuk speeltje.

Handcreme en lippenbalsem

Ik weet niet waarom, maar op de een of andere manier zuigt elke vlucht al het vocht uit mijn handen en lippen. Gortdroog zijn mijn handen als ik het vliegtuig uitstap. Ontzettend irritant. Handcreme en lippenbalsem zijn echt onmisbaar voor mij als ik met het vliegtuig reis. Als je ook snel droge handen hebt, dan kan ik de de SOS handcreme van Etos echt aanbevelen. Zelfs de meest uitgedroogde handen zijn geen probleem zijn, hij heeft een fijn prijsje en hij ruikt ook nog eens vet lekker.

Wat is jouw absolute must-have voor wanneer je op reis gaat?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Loes
  april 27, 2017 at 12:53 pm

  Deze dingen neem ik zeker altijd mee! Vind het ook fijn om mijn iPad mee te nemen waar ik films/series op kan zetten, als ik lang reis. En als ik naar een grote stad ga, vind ik het ook fijn om een desinfecterende handgel mee te nemen!

  • Reply
   Sanne
   april 28, 2017 at 9:05 pm

   Ik heb inderdaad ook mijn iPad meegenomen. Zo fijn om in het vliegtuig gewoon series te kunnen kijken! Desinfecterende handgel is een goede tip!

  Leave a Reply

  Close