Recepten

Fudge

Op het moment ben ik erg geïnteresseerd in het zelf maken van snoep, alleen lijkt het me erg moeilijk. Bakken is vaak al een nauwkeurige bezigheid, maar snoep maken al helemaal. Ik ga me hier zeker in verdiepen, maar ik wilde met iets simpels beginnen dus besloot ik fudge te maken. Het recept wat ik volgde uit het snoepjeskookboek ‘Candy’ leek haast op een technische opdracht uit Heel Holland Bakt, want het was niet heel erg duidelijk, maar ik geloof dat het wel geslaagd is, niet helemaal zoals ik fudge gewend ben qua structuur, maar wel enorm lekker. Wil je het zelf ook een keer proberen? Klik dan snel verder! photo IMG_0493_zps120e06e2.jpg

Wat heb je nodig?
Een snoepthermometer, of de Fantast van IkeaEen bakvorm van 20x20cm
Een steelpannetje

Ingredienten:
450g suiker
235ml room
2el corn syrup
1/8tl zout
40g boter
2tl vanille extract

Bereidingswijze:
1. Bedek de bakvorm met aluminiumfolie en vet hem in met een bakspray, boter of olie.
2. Doe de suiker, room, syrup en zout in de steelpan en roer dit geheel door met een pollepel op een middellaag vuur. Blijf roeren tot het begint te koken. photo IMG_0457_zps9a59c1b0.jpg photo IMG_0459_zps4ca33c3d.jpg3. Laat het koken, zonder te roeren, tot het 113°C heeft bereikt. Haal het van het vuur, voeg de boter toe, maar roer nog niet.
4. Voeg het vanille extract toe als de boter gesmolten is en roer het dan stevig door tot het dik wordt en het de glans verliest, dit kost wel wat tijd. photo IMG_0465_zps7b90a545.jpg photo IMG_0467_zpsf0ebc190.jpg photo IMG_0469_zps382bc413.jpg5. Giet het mengsel in de bakvorm, verdeel over de bakvorm en sprinkel er meteen decoratie overheen als je dat wilt. Ik was daar net iets te traag mee, waardoor niet alles meer aan de bovenkant plakte.
6. Laat de fudge 2 uur in de koelkast staan en snij hem daarna in kleine blokjes. photo IMG_0476_zpsfbda379e.jpgDit is zoet, heel erg zoet, maar ook heel erg lekker. Gelukkig kan je het een tijdje bewaren en het is ook leuk om uit te delen, het hoeft dus niet in een keer op en je hoeft het niet alleen op te eten. Ik ga zeker nog verder experimenteren met snoep maken, dit was een goed, niet al te ingewikkeld begin! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Marianne
    september 26, 2014 at 2:47 pm

    Ow dit ga ik ook eens proberen. Waarschijnlijk net zo’n succes als de donuts 😉 maar wel leuk om eens te proberen.

  • Reply
    Nynke
    september 26, 2014 at 5:47 pm

    Goed idee zeg. Ik was al een tijdje op zoek naar een goed recept. Om vast in Sinterklaassferen te raken is borstplaat ook heerlijk.

  • Leave a Reply

    Close