Recepten

Fudge Mocha Brownies

Wat is dit vreselijk ongezond en calorierijk, maar wat is het lekker. Soms dan moet je gewoon niet te veel nadenken over wat je in je mond stopt, en gewoon genieten. Als je van chocola houdt en een vleugje koffiesmaak dan is dit recept echt iets voor jou. De chocolade smaak is echt goed vertegenwoordigt en de koffiesmaak maakt het net wat stoerder.
Dit recept heeft een beetje light corn syrup nodig, dit kan je hier bestellen of in Utrecht kopen. In Amsterdam zit ook een winkel waar Amerikaanse producten worden verkocht, maar daar ben ik de naam van vergeten.

Ingrediënten:
Brownie
90g pure chocolade
110g boter
200g bruine basterdsuiker
2 eieren
1el oploskoffie
1tl vanille extract
90g bloem
2el cacao poeder
1/2tl zout

Frosting
75g boter, op kamertemperatuur
250g poedersuiker
2tl rum extract

Chocoladelaag
120ml slagroom (ongeklopt)
1el light corn syrup
170g pure chocolade

Bereidingswijze:
1.Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een brownie bakvorm met bakpapier en vet dit bakpapier ook in.
2. Smelt de boter en chocolade voor de brownie in een middelgrote pan, blijf goed roeren, zo voorkom je dat de chocolade verbrand. Verwijder de pan van het vuur als alles gesmolten is en laat 5 minuten afkoelen.
3. Roer de bruine suiker, oploskoffie en de vanille erdoor. Als je je vinger in het mengsel kan steken zonder dat het pijn doet, kan je de eieren erdoor roeren (anders krijg je gebakken ei door je brownie. Been there, done that).
4. Mix als laatste de bloem, cacao en zout door het mengsel. Als het een mooi beslag is, giet het dan in het bakblik en bak hem 20 minuten in de oven. Laat hem volledig afkoelen.
5. Als je brownie is afgekoeld kan je beginnen met de frosting. Klop de boter zacht en doe de poedersuiker er in twee delen bij. Dit is een erg dikke frosting, dus het is wat kruimelig. Doe dan het rumextract erbij en als het goed is, krijg je nu een dikke smeerbare pasta. Mocht dit niet het geval zijn, kan je er altijd nog een theelepel melk aan toe voegen.
6. Smeer de frosting op de brownie en zet het 15 minuten in de koelkast.
7. Doe de slagroom, corn syrup en pure chocolade in een kom die ook in de magnetron mag. Zet de magnetron op 900W en verwarm het 1 minuut in de magnetron. Roer het goed door en doe het daarna nog 15sec in de magnetron.
8. Giet dit mengsel over je brownie met frosting en smeer het uit. Doe het daarna nog een uur in de koelkast, of tot het chocolade laagje stevig aan voelt.
9. Snij de brownie met een warm, nat mes in kleine stukjes en klaar is kees!

Het lijkt een heel karwei, maar dit recept is best makkelijk en goed te doen. Ondanks dat het recept best veel wachttijd heeft, is het wel redelijk snel gemaakt. Ideaal als je bezoek krijgt, je wat lekkers wilt, maar ook nog je huis aan kant moet maken (zoals bij mij het geval was). Dit recept komt trouwens uit Betty Crocker Pockets Fall Baking uit 2011. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Caroline Brouwer
    september 6, 2012 at 6:36 pm

    Je had me al nieuwsgierig gemaakt op twitter. Dit moet wel goddelijk zijn. Vaak zijn de ongezondste dingen het lekkerste, helaas!

    • Reply
      Sj Kitchen
      september 6, 2012 at 7:14 pm

      Helaas wel ja, we compenseren het maar met extra gezond eten deze week;)

  • Reply
    PJ - Nombelina
    september 6, 2012 at 7:11 pm

    Ooh nice <3 mokka. Corn syrup heb ik ook wel eens bij de toko gekocht.

    • Reply
      Sj Kitchen
      september 6, 2012 at 7:12 pm

      Ooh! Dat is goed om te weten! Ga ik eens op letten als ik in een toko ben.

  • Reply
    anke
    september 11, 2012 at 9:43 pm

    Ze waren heerlijk Sanne!!
    x Anke

  • Reply
    Louie's Sweet Kitchen
    oktober 15, 2012 at 5:59 pm

    Ze zien er echt lekker uit, zeker met die 2 verschillende laagjes. Eentje om bij te houden!

  • Reply
    goofy1967
    oktober 21, 2012 at 1:46 pm

    Ik ga ze maken,misschien ook wel voor thuisafgehaald.nl

    ziet er errughhh lekker uit!

    Geoffrey

  • Leave a Reply

    Close