Recepten

Fudge Brownies met Noten en Witte Chocolade

Laatst bladerde sinds lange tijd weer eens door mijn Magnolia Bakery Cookbook en geïnspireerd door dat (fantastische) kookboek ging ik aan de slag met onderstaande brownies. Ik heb hier mijn eigen draai aangegeven en ingrediënten vermeden die in Nederland lastig te verkrijgen zijn. Deze brownies zijn onwijs lekker en precies ‘fudgy’ genoeg.

Ingrediënten:

65g bloem
1/8tl zout
55g boter
225 pure chocolade
50g hele pure chocolade (met ±80% cacao)
2 eieren
200g suiker
2tl vanille extract
50g walnoten, gehakt
50g hazelnoten, gehakt
100g witte chocolade, gehakt

Bereidingswijze:

1. Vet een bakblik van 20x20cm in en bestrooi met bloem. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Doe de bloem en zout samen in een kommetje en roer even door.

3. Smelt de chocolade (behalve de witte) samen met de boter in een pannetje op laag vuur. Laat afkoelen tot je je vinger er in kan dopen en het geen pijn doet.

4. Doe de eieren en suiker in een beslagkom en mix tot een romig en licht geheel (ongeveer 2-3 minuten). Voeg ook het vanille extract toe en mix tot deze volledig is opgenomen.

5. Giet de afgekoelde chocolade er bij en mix goed door.

6. Doe de bloem bij het chocolademengsel en mix tot een mooi beslag.

7. Spatel 2/3 van de noten en de helft van de witte chocolade door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en bak 20 minuten.

8. Haal de brownie uit de oven. Strooi eerst de rest van de witte chocolade over de brownie en daarna de rest van de walnoten. Bak nog 15 tot 20 minuten.

9. Laat volledig afkoelen (lekkerste is hem een avond van te voren maken) en snij in stukjes.

De volgende keer zou ik de noten er op strooien voordat het de oven in gaat en dan de witte chocolade erover na 20 minuten in de oven. Bij mij vielen er nu vrij veel nootjes af bij het aansnijden en dat is natuurlijk een beetje zonde.

Desalniettemin zijn deze brownies echt superlekker, precies zoals ik ze wil. Echt een aanrader! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Mylou
    oktober 30, 2015 at 10:26 am

    Oooh dit klinkt echt veel te lekker. Ik moet zulke posts ook gewoon niet aanklikken als ik gezond probeer te doen, maar ze lokken me gewoon 😉

  • Reply
    Kaat
    december 20, 2015 at 8:00 pm

    8 tl zout? Is dat niet heel veel? Ik wil ze graag proberen, maar twijfel over deze hoeveelheid :S

    • Reply
      SJ Kitchen
      december 20, 2015 at 8:05 pm

      Dat moet 1/8e zijn! Ik heb het aangepast:)

  • Reply
    KAAT
    december 23, 2015 at 10:38 am

    Dank je 🙂 Het recept is verder echt super! De eerste “lading” brownies was zo op 😀 Voor het dessert met Kerst worden ze weer gemaakt!

    • Reply
      SJ Kitchen
      december 23, 2015 at 7:24 pm

      Goed om te horen! Eet smakelijk en fijne dagen alvast:)

    Leave a Reply

    Close