Uncategorized

Franse Appeltaart (met Frangipane)

Als mijn man en ik onze verjaardag vieren (we schelen 10 dagen) dan maak ik vaak drie taarten waar van er sowieso een met fruit. Deze verjaardag ging ik voor een Franse Appeltaart, net even iets anders dan de standaard oer-Hollandse appeltaart. Het recept wat ik heb gebruikt komt uit het boek Klassiekers van Paul Hollywood (ik heb hem iets aangepast), een boek waar hele lekkere taartjes in staan. Deze Franse Appeltaart vond ik echt onwijs lekker, hij is wat meer ‘sophisticated’ dan gewone appeltaart en ook niet heel erg zoet. Franse Appeltaart

Voor dit recept heb je een quichevorm nodig met een diameter van ±24cm en het liefst met losse bodem.

Ingredienten:
Taartdeeg
200g bloem
30g poedersuiker
100g boter, koud en in blokjes
1 ei
1tl citroensap
2el koud water

Frangipane
100g boter op kamertemperatuur
100g suiker
2 eieren
50g bloem
75g amandelmeel
1/4tl amandel extract

Appels
3 appels
15g boter, in kleine blokjes
1 1/2el suiker

Bereidingswijze:
1. Doe de bloem en poedersuiker in een kom, roer even door. Voeg de blokjes boter toe en maak een kruimeldeeg door met je vingertoppen de boter door de bloem te wrijven of gebruik een ‘deegmenger’.Franse Appeltaart2. Doe het ei, citroensap en water in een kommetje en roer even door. Voeg het mengsel toe aan de bloem en boter en kneed het tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Vorm het tot een ronde schijf en verpak het in folie. Leg 15 minuten in de koelkast.Franse Appeltaart3. Maak de frangipane door de boter en suiker in een kom luchtig te mixen. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen.
4. Voeg de bloem, amandelmeel en amandelextract toe en mix tot je een mooie gladde massa hebt.Franse Appeltaart5. Bestuif je werkblad met bloem en rol je deeg uit tot een lap van ongeveer 3mm dik en zo groot dat hij in de vorm past. Leg de lap in de vorm. Snij de randjes er pas af als de taart helemaal gevuld is.Franse Appeltaart6. Schep de frangipane over de deegbodem en strijk glad. Verwarm de oven voor op 200°C.Franse Appeltaart7. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in mooie partjes. Leg ze zoals jij het mooi vind op de frangipane. Snij het overhangende deeg weg. Verdeel de boter over de appels. Zet de taart 15 minuten in de oven.Franse Appeltaart8. Haal de taart uit de oven en bestrooi de taart met de suiker. Zet nog eens 15 minuten in de oven. Laat afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt (als je een quichevorm gebruikt met losse bodem).Franse Appeltaart Franse AppeltaartJa, dit is echt een superlekker taartje. Degene die een stukje hebben gehad op ons feestje waren ook enthousiast. Bovendien ziet zo’n Franse Appeltaart er ook nog eens heel mooi uit! Dus als je een keer zin hebt in appeltaart, maak dan eens een Franse Appeltaart. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Laura | liefdevoorbakken
    juni 2, 2016 at 10:52 pm

    Oh wauw ziet er echt heel mooi uit! Krijg er meteen trek van!

  • Leave a Reply

    Close