Recepten

#foodblogswap – Rocky Road

Ik heb al twee keer eerder mee gedaan met de Foodblogswap, en na de maand mei te hebben overgeslagen, deed ik deze maand weer mee en mocht ik van de blog eitjekookt.nl koken. Een hele vrolijke foodblog van Mireille. Ik heb gekozen om haar versie van Rocky Road te maken, een soort van Amerikaanse arretjescake, maar dan veel lekkerder. Mireille heeft toen Rocky Road voor een babyshower gemaakt en heeft muisjes als topping gebruikt, echt een heel leuk idee! Ik had echter geen babyshower, maar wel een personeelsfeestje en mijn collega’s hebben er goed van gesmuld. Deze Rocky Road is echt heerlijk, heel makkelijk, leuk om te maken en dus echt een aanrader! photo IMG_0158_zps42b003f4.jpg

Ingrediënten:
125 gram ongezouten boter
300 gram pure chocola
3 eetlepels golden syrup (wanneer je dat niet in huis hebt voldoet honing ook prima)
150 gram volkoren koekjes
100 gram marshmallows
50 gram gedroogde cranberry’s
Muisjes voor de topping (of een andere decoratie)

Bereidingswijze:
1. Gebruik kleine marshmallows, of knip van te voren de spekjes in kleine stukjes.
2. Verwarm water in een pan en zet er een passende, vuurvaste kom op. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Doe de boter, chocolade (beiden in stukjes) en golden syrup in de kom en laat dit al roerend smelten. Schep flink wat van dit mengsel uit de kom over in een andere kom, dit hou je achter om de toplaag van de Rocky road mee te maken. photo IMG_0130_zpsd2b3cc76.jpg3. Doe de volkoren koekjes in een stevige plastic (vriezer)zak en sla ze met een deegroller of lege fles tot kruimels. Het is mooi als de koekjes niet helemaal fijn gestampt zijn, wat grove stukken in je Rocky road zijn mooi én lekker.
4. Doe nu de verkruimelde koekjes bij het chocolademengsel in de eerste kom. Voeg ook de marshmallows en de cranberry’s toe. photo IMG_0140_zpsf6e0a642.jpg5. Bekleed een bakblik van ongeveer 25 bij 25 centimeter met bakpapier en giet hier het chocolademengsel met vulling in. Gebruik een vochtige spatel of de achterkant van een grote lepel om de bovenkant wat te egaliseren.
6. Giet nu de achtergehouden chocolade er overheen en strooi hier muisjes of andere versiering op. photo IMG_0143_zpsdc8cdf4d.jpg7. Zet je bakblik in de koelkast en laat ten minste twee uur staan. Wanneer je een stevige, gestolde koek hebt, kun je hem met een scherp mes in stukjes snijden. photo IMG_0168_zpsa5367486.jpgDeze Rocky Road heeft een lekkere crunch en ik vind de cranberries een verrassende en frisse toevoeging door al dat zoete geweld. Ook ziet dit er nog eens heel erg leuk uit, zeker door de stukken koek en marshmallow. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Joyce
    juni 23, 2013 at 12:47 pm

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Simone
    juni 23, 2013 at 10:37 pm

    Mmmm, ben gek op arretjescake en volgens mij is dit nagenoeg hetzelfde met uitzondering van de marshmallows… Lekkere toevoeging lijkt me!

  • Reply
    Farah
    juni 24, 2013 at 1:28 pm

    Wauw die zien er echt heerlijk uit! Ben heel benieuwd hoe dit smaakt, aangezien ik helemaal niet zo’n zoetekauw ben 😉

  • Reply
    Mireille
    juni 25, 2013 at 7:45 pm

    Leuk dat je dit recept gekozen hebt Sanne, ze zijn goed gelukt zo te zien!
    Ik ga binnenkort zelf ook weer een nieuwe versie van Rocky Road proberen. Ik zal ze op mijn site zetten en je op de hoogte houden!

    Groetjes Mireille

  • Reply
    Marion
    juli 15, 2017 at 9:03 pm

    Heerlijk!! De Rocky Road. Al bijna op, helaas!!

  • Leave a Reply

    Close