Recepten

#foodblogswap – Gezonde Chocolate Chip Cookies

Gezonde chocolate chip cookies? Ben ik nou helemaal gek geworden? Nee hoor, het kan! En het is nog lekker ook. Deze foodblogswap moest ik van de blog van Lianne bakken. Lianne is eigenaresse van focusonfoodies.nl een blog gevuld met allemaal recepten geschikt voor vegans, mensen met bepaalde intoleranties, of wanneer je interesse hebt voor een gezonde lifestyle. Ik kende Lianne d’r blog al, dus ik wist dat ze ook gezonde baksels op haar blog heeft staan. Gelukkig maar, anders moest ik wel heel erg afwijken van mijn eigen stijl. Ik heb gekozen voor de Havermout Chocolate Chip Koekjes omdat ik groot chocolate chip cookie fan ben en ik razend nieuwsgierig ben naar de gezonde variant. Een tripje naar de bio-winkel (waar ik enorm schrok van de prijs van amandelmeel, maar ik vond gelukkig een klein zakje) en een uurtje in de keuken verder, had ik 8 heerlijke koekjes op een bordje. Zonder suiker, bloem, eieren en boter. Ja, echt, het kan. photo IMG_3838_zps4fb0ffd0.jpg
Ingrediënten:
50g pure chocolade (75%)
1 banaan
1 tl vanille extract
37g kokosolie
100g havermout
30g amandelmeel
25g kokosschaafsel
1 tl kaneel
1 tl zout
1/2 tl bakpoeder

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een ovenplaat met bakpapier.2. Snij de chocolade in kleine stukjes.
3. Prak de banaan en doe daar de vanille, kaneel, zout, bakpoeder en havermout bij. Ik heb dit in een keukenmachine gedaan, dan meng je alles goed door elkaar en wordt de havermout iets fijner. photo IMG_3822_zps17f5ea49.jpg4. Roer het amandelmeel en het kokosschaafsel erdoor. Doe als laatste de chocolade erdoor. Meng tot je een geheel hebt. photo IMG_3823_zps88c020f5.jpg5. Rol ballen van het deeg en druk ze plat op de bakplaat. Die van mij waren iets te dik, omdat ik dacht dat het nog wel iets uit zou lopen, dit is niet echt het geval. photo IMG_3825_zpsc1577bb6.jpg6. Bak de koekjes 12 minuten, draai ze dan een keer om en bak ze nog eens 4 minuten (ik heb 5 minuten gedaan omdat ze zo dik waren). Laat ze afkoelen en klaar is kees! photo IMG_3831_zpsbe4e11e5.jpgLekkere koekjes, makkelijk om te maken, zonder suiker en zeer geschikt als tussendoortje. Ik hou er van!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Lianne - Focus on Foodies
  april 26, 2013 at 6:36 pm

  Super leuke blogpost en wow, wat zien de chocolate chip koekjes er heerlijk uit! Haha ja ik sta soms ook versteld hoe gezond je bepaalde ongezonde dingen nog kunt maken, maar ik ben blij dat ze jou ook zo goed smaakten :)!

  Amandelmeel is inderdaad erg prijzig, jammer he? Nu kan een kennis voor mij het meenemen uit Duitsland, daar kost het ‘maar’ 0,69cent per 100 gram. Kilo’s inslaan dus 😉

 • Reply
  Hester
  april 26, 2013 at 7:00 pm

  Hier ben ik wel benieuwd naar! Van die biologische winkels zijn inderdaad vaak heel duur.

 • Reply
  Kimberly
  april 27, 2013 at 6:20 am

  Ik ben heel benieuwd! Ze zien er in ieder geval heerlijk uit

 • Reply
  Chantall
  april 29, 2013 at 9:41 am

  Ha Sanne,

  Ik hou van nieuwe uitprobeersels, dus ik ga dit recept maar eens proberen.
  Wel zou ik graag horen waar je bakpoeder, amandelmeel en kokosolie koopt?
  En wat vanille extract is en waar je dat koopt?
  Als ik dat weet, ga ik meteen aan de slag:)

  Liefs Chan

  • Reply
   SJ Kitchen
   april 29, 2013 at 10:49 am

   Hey Chantall!
   Leuk dat je dit gaat proberen, ze zijn erg lekker, dus kan me niet voorstellen dat het gaat tegenvallen;)
   Bakpoeder (zit in kleine zakjes van, ik geloof 7g en je koopt er meteen 5) en vanille extract kan je gewoon in de supermarkt kopen, bij de bakproducten.
   Amandelmeel en kokosolie/vet kan je bij GooodyFooods in Zwolle kopen, weet zeker dat ze het daar hebben.
   Kokosolie komt in een bruine plastic bak, is van Royal Organic en zij noemen het cooking cream.
   Een klein zakje amandelmeel en een pot van 250ml kokosvet is echt genoeg. Amandelmeel is namelijk nogal aan de prijs;)
   Ben benieuwd of alles lukt! Succes!

 • Reply
  Bakster
  augustus 12, 2013 at 12:08 pm

  Het ziet er heerlijk uit, ik ga het zeker proberen!
  Vraag me alleen af of je kokosvet met of zonder smaak gebruikt…?

  • Reply
   SJ Kitchen
   augustus 21, 2013 at 11:28 pm

   Zonder!

 • Reply
  daphne
  januari 11, 2014 at 2:44 pm

  Hooi, deeg is erg kruimelig, nu ik terug kijk zie ik dat er in het recept nergens staat waar ik de kokosolie bij had moeten voegen, die mist dus nu bij mn koekjes, zou je dat er bij kunnen zetten?

  • Reply
   SJ Kitchen
   februari 7, 2014 at 3:08 pm

   Ah! Excuus, ga ik doen!

 • Reply
  Karin
  juli 26, 2017 at 10:31 am

  Ziet er lekker uit, maar heeeeel erg zout! Volgens mij klopt de hoeveelheid zout niet….. of het moet aan mij liggen.
  Helaas moet ik mijn koekjes weggooien ; echt niet lekker :-(.

  • Reply
   Sanne
   juli 27, 2017 at 10:53 am

   Jammer dat ze zo zout waren Karin! Ik denk inderdaad dat 1tl wat veel is. Volgens mij moet dat 1/4 zijn!

  Leave a Reply

  Close