Recepten

Feel-good chocolate chip cookies

Het was zo’n dag dat ik even niet zo denderend in mijn vel zat en ik had zin in chocola. Dus pakte ik mijn Magnolia Bakery kookboek erbij voor lekkere chocolate chip cookies. Dit zijn hele donkere koekjes en ze zijn lekker zacht. Ik heb ze een beetje aangepast, zo moet er vegetable shortening in, dat heb ik vervangen met roomboter en ik heb in plaats van gewone chocola heb ik er witte chocola stukjes in gedaan. Hier is mijn versie:

Net uit de oven:)

Ingrediënten:
1 cup bloem
6 eetlepels cacaopoeder
0,5 theelepel bakpoeder
0,25 theelepel zout
140 gram roomboter
1 cup suiker (ik doe er iets minder in, anders is het zo zoet)
1 ei
1 theelepel vanille extract
100 gram witte chocola in stukjes

Bereidingswijze:
1. Mix de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout samen in een kleinere kom.
2. In een grotere kom mix je de boter met de suiker, totdat het een creme-ige substantie wordt.
3. Mix het ei en de vanille er door en voeg de droge ingrediënten er geleidelijk aan toe. Dit is een vrij dik beslag, mijn mixer had er moeite mee, dus ik ben overgestapt op een spatel.
4. Roer de witte chocola er door.
5. Leg bakpapier op een bakplaat en schep met een eetlepel het beslag er op. Ik kan op mijn bakplaat ongeveer 12 koekjes kwijt. Ze worden wel groter, maar spreiden niet veel uit.
6. Plaats de bakplaat in de oven, op 180°C, en laat ze ongeveer 17 bakken. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.

Klaar om gegeten te worden!

Klaar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close