Reizen

Favoriete Lunchplekjes in Amersfoort

Inmiddels woon ik nu ruim 4 jaar in Amersfoort. En stad die ik nu, geheel tegen m’n verwachting in, in mijn hart gesloten heb. Ik heb inmiddels zo m’n vaste plekjes waar ik graag kom om wat te eten of gewoon een koffie te drinken met een stuk taart. Dus mocht je van plan zijn binnenkort naar de gezelligste stad van Nederland te komen om te lunchen, dan zit je bij deze 5 plekjes sowieso goed! 

SEM

Als ik met vriendinnen in de stad ga lunchen is het eigenlijk altijd bij SEM (Sla en Meer). Bij SEM kan je supergezonde salades eten. Deze bestel je van de menukaart, maar je kunt ‘m ook zelf samenstellen. Daarnaast hebben ze ook nog soep, gezond belegde broodjes, gezondere versies op een aantal zoete klassiekers en hele lekkere vers geperste sapjes (biet-appel-gember-limoen is m’n favoriet).

SEM – Sla en Meer, Kortegracht 6. Elke dag van de week geopend van 11:00 tot 21:00

The Blueberry

Ik kom met enige regelmaat bij The Blueberry. The Blueberry is heel goed in het stillen van mijn honger naar koolhydraten, zoetigheid, een Amerikaans ontbijtje en lekkere koffie. De locatie is ontzettend gezellig, het personeel is supervriendelijk, en het maakt eigenlijk niet uit wat je bestelt, al het eten wordt met heel veel liefde gemaakt en is ontzettend lekker.

The Blueberry, Hof 21. Dinsdag t/m donderdag open van 10:00 tot 17:00. Vrijdag t/m zondag geopend van 09:00 tot 17:00

Nul33

Wil je een gewoon goede lunch, maar dan net even iets meer speciaal? Dan zou ik zeker naar Nul33 gaan. Toen Nul33 net was geopend heb ik er een artikel over geschreven en inmiddels ben ik er al weer veel vaker geweest. Op de kaart staan een aantal klassiekers, maar dan met een twist. Welk gerecht je ook kiest, het is altijd vers en superlekker.

Nul33, Langestraat 76. Zondag t/m donderdag van 10:00 tot 18:00 geopend. Op vrijdag van 09:00 tot 00:00 en op zaterdag van 09:00 tot 01:00

Bij Daphne in de Kas

Ik woon in een buitenwijk van Amersfoort (Vathorst) en je hebt in deze wijk niet heel veel leuke plekjes om te lunchen. Gelukkig is er Bij Daphne in de Kas, een supergezellig plekje in een nieuwbouwwijk, waar je heerlijk wat kan eten en drinken. Eigenlijk komen Wouter en ik hier veel te vaak, maar het eten is gewoon zo onweerstaanbaar lekker dat een lunch uit mijn eigen keuken er niet tegenop kan. De tosti’s zijn bij mij favoriet!

Bij Daphne in de Kas, Victoriameer 51. Woensdag t/m zondag geopend van 11:30 tot 18:00 

Corazon Bakery

Beeld | Localbirds.nl

Een plekje waar ik graag in m’n eentje een broodje eet en een lekkere koffie of thee drink is Corazon Bakery, een schattige kleine bakkerij waar je dus ook kan zitten en een broodje of een taartje kan eten. Als ik alleen in de stad ben en ik heb wat tijd, dan ga ik daar vaak even zitten en genieten van een heerlijke tosti geitenkaas, een cappuccino én neem ik meteen een stuk shortcake mee voor thuis.

Corazon Bakery, Krommestraat 30. Dinsdag t/m vrijdag van 07:45 tot 17:00 geopend. Zaterdag van 09:00 tot 17:00 en op zondag van 12:00 tot 17:00

Van plan een dagje Amersfoort doen? Lees dan ook eens dit artikel over leuke dingen doen in Amersfoort.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close