Recepten

Eton Mess Trifle

Ik maakte al eens Eton Mess, maar toen ik op het idee kwam om een trifle te maken, wilde ik deze twee met elkaar combineren, het leek mij namelijk heel erg lekker. En dat was het ook. Een ideaal toetje voor kerst! Mocht je trouwens met kerst iets van mijn blog maken, laat het me dan weten, dat vind ik namelijk erg leuk!  photo IMG_1291_zps5575abc3.jpgWat heb je nodig?
Een bakplaat
Bakpapier
Mooie glaasjes
Ronde stekers (en eventueel een kleine ster)

Voor vier trifles
Ingrediënten:
4 eieren, gesplitst
95g Cakemeel
70g Gesmolten boter
115g Suiker
250g aardbeien
Merengue schuimpjes
250ml slagroom
1 zakje vanille suiker

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek de bakplaat met bakpapier.
2. Klop de eiwitten iets stevig en voeg 85g van de suiker toe. Klop tot je stijve pieken hebt. photo IMG_1270_zps5a3ab459.jpg3. Mix de rest van de suiker met de eierdooiers tot een lichtgeel geheel.
4. Schep met een rubberen spatel de eidooiers door het eiwitmengsel. Meng een kwart van dit mengsel met de gesmolten boter en schep dit vervolgens weer door het eimengsel. photo IMG_1271_zps1a7d03ac.jpg5. Zeef de cakemeel in delen boven het eimengsel en voeg pas weer nieuwe cakemeel toe als het vorige volledig is opgenomen.
6. Giet het beslag op de bakplaat en verdeel het over de bakplaat met de achterkant van een lepel. photo IMG_1280_zpsb10d2b00.jpg7. Zet het in de oven voor 12 minuten. Leg de cake vervolgens met de cakekant op een ander vel bakpapier bestrooit met poedersuiker. Trek het meegebakken bakpapier meteen van de cake af. Laat afkoelen.
8. Klop de slagroom lobbig met de vanillesuiker, breek de merengue in stukjes (laat wat over voor de decoratie) en spatel door de slagroom. Snij de aardbeien in kleine stukjes.
9. Steek uit de cake cirkels die in je glaasjes passen. Je hebt twee cakecirkels per trifle nodig. photo IMG_1284_zps6d79172d.jpg10. De volgende volgorde is maar een suggestie, je kan natuurlijk ook je eigen ding doen. Begin met een beetje slagroom op de bodem. Leg er een cirkel cake op en doe er dan weer een laagje slagroom op. Bestrooi deze laag met stukjes aardbei en leg er dan weer een stukje cake op. Doe daar weer wat slagroom op en bestrooi dit laagje met verkruimelde merengue. Leg er een sterretje van cake op en maak af met een halve aardbei. photo IMG_1293_zps8f8a1e74.jpg photo IMG_1297_zps75989833.jpgDe trifles die ik heb gemaakt waren erg groot en ik kan me voorstellen dat je die na een kerstdiner niet meer op kan. Ik zou dus wat kleinere glaasjes gebruiken. Dit is een onwijs lekker toetje en als je het goed voorbereidt (als in de cake al van te voren maken), dan is hij vrij eenvoudig om te maken. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Andrea - 4pure
    december 23, 2014 at 9:13 am

    Hoewel ik het niet ga maken met de kerst, ziet dit er heel lekker uit. Ik ga dit onder de ogen van mijn zonen stoppen. Wie. Weet krijg ik het dan als toetje voor moederdag. Lijkt me heerlijk!

    • Reply
      SJ Kitchen
      december 28, 2014 at 12:08 pm

      Haha! Goed idee;)

  • Reply
    Petra Hendrix
    januari 12, 2017 at 10:38 am

    Ik heb even een vraagje over de ‘Cakemeel’
    Is dat gewoon patisseriebloem, of is dat nog iets anders?

    • Reply
      SJ Kitchen
      januari 18, 2017 at 10:48 am

      Je kan cakemeel in de supermarkt kopen van Koopmans. Aan patisseriebloem zal je zelf nog een rijzend component aan moeten toevoegen, bijvoorbeeld bakpoeder.

    Leave a Reply

    Close