Recepten

Enchiladas met gehakt

Toen ik in Amerika woonde heb ik Mexicaans leren eten. Met nadruk op leren. Mexicaans is zo anders dan de meeste gerechten die ik gewend ben. Daar komt ook nog eens bij dat ik absoluut niet van paprika en pepers hou. Maar omdat je er in Amerika haast niet onderuit komt, begon ik het steeds meer te waarderen en nu is Mexicaans eten zelfs mijn favoriete keuken. Waar ik echt niet genoeg van kan krijgen is een goede salsa dip en enchiladas. Toen ik nog maar net met mijn vriend was heb ik een keer enchiladas voor hem gemaakt en in de tussentijd hebben we het geperfectioneerd. Normaal gesproken maken we enchiladas met kip, maar gister aten we het met gehakt. Hier volgt het recept:

Ingrediënten voor 2 personen:
250g gehakt
1 half zakje burrito kruiden (Casa Fiesta)
1 ui (fijn gesneden)
3 teentjes knoflook (geperst)
4 wraps
1 potje  taco sauce (Casa Fiesta)
Geraspte kaas

Optioneel:
Blikje refried beans
Blikje mais

Bereidingswijze:
1. Leg het gehakt op een snijplank en kneed de burrito kruiden er in met je handen.
2. Doe een beetje olijfolie in een wok en rul het gehakt bijna gaar. Voeg dan de ui en de knoflook toe, totdat het gehakt gaar, of bijna gaar is, en de uien glazig.
3. Leg een bord met de wraps erop en een ovenschaal klaar. Verdeel het gehakt en schep het op de wrap in de lengte. Als een soort van worst. Rol de enchilada strak dicht en leg het in de ovenschaal.
4. Als je ze alle vier in de ovenschaal hebt gelegd, verdeel je de taco sauce over de enchiladas. Vervolgens top je dit met de geraspte kaas. Als het goed is lijkt het geheel op een lasagne.
5. Doe de ovenschaal in een voorverwarmde oven (200°C) voor ongeveer 15 min.

Zo lekker!

Je kan eventueel in het ‘rol-proces’ de wraps aan de binnenkant besmeren met opgewarmde refried beans en mais over het gehakt verdelen.

Dan is het klaar en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close