Recepten

Happy Birthday to Me! – Dubbele Chocolade-walnotentaart

Vandaag ben ik jarig! Ik ben vandaag 26 geworden en dat vier ik samen met mijn man in Luxemburg, ik ga daar ongetwijfeld een lekker stukje taart eten van een fantastische Luxemburgse bakker eten. Maar ik gun jullie ook wat lekkers, dus ik trakteer vandaag op een extra recept, namelijk een recept voor een heerlijk dubbele chocolade-walnotentaart. photo IMG_1414_zpswp7hwjj6.jpg Wat heb je nodig?
Een bakvorm met dm van 20cm
Een grote kom
Een wat kleinere kom
IJsblokjes

Ingrediënten
150g bloem
3el cacaopoeder
1el bakpoeder
1tl zout
180g boter, op kamertemperatuur
150g suiker
3 eieren
1tl vanille extract
2el melk

Vulling en topping
120ml slagroom
110g pure chocolade, fijngehakt
80g walnoten, fijngehakt

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160°C en vet de bakvorm in.
2. Doe de suiker en de boter in een kom en meng tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe, en voeg het vanille extract toe en mix tot een geheel.
3. Doe de bloem, cacao, bakpoeder en zout bijelkaar en zeef boven het botermengsel. Mix tot alles is opgenomen. Voeg als laatste de melk toe en mix tot een mooi glad beslag. photo IMG_1330_zpsxtifyi9u.jpg4. Schep het beslag in de bakvorm en bak voor 45 minuten tot een uur in de oven. Als een sateprikker er schoon uitkomt is de taart gaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster. Laat volledig afkoelen.
5. Doe de chocolade in de kleinere kom. Breng de slagroom aan de kook en giet dit bij de chocolade. Laat vijf minuten staan en mix daarna een minuut met een garde tot je een wat dikker mengsel hebt. Nu heb je ganache, die zou je zo over de taart kunnen gieten (dat is ook lekker), maar je kan hem ook opkloppen. photo IMG_1338_zpsjxtb5prr.jpg6. Doe de ijsblokjes en water in de grotere kom en zet de kleinere erin. Mix de room stijf met een handmixer, niet te lang, anders wordt het boter. photo IMG_1340_zpsateyezoi.jpg photo IMG_1343_zpstedqhodx.jpg7. Snij de taart horizontaal door de midden en schep de helft van de slagroom op een helft. Strooi 2/3 van de gehakte walnoten eroverheen. Druk de andere helft er op en schep de rest van de slagroom op de bovenkant. smeer mooi uit over de buitenkant en verdeel de overige walnoten over de bovenkant. Decoreer eventueel met nog wat chocoladekrullen en/of hele walnoten. photo IMG_1348_zpsra1s0cle.jpg photo IMG_1388_zpsuhhqgyat.jpg photo IMG_1396_zpskienf0lh.jpg photo IMG_1411_zpsncpcnoka.jpgDit taartje ziet er al gauw heel sjiek uit, maar is stiekem dus heel simpel om te maken en uiteraard lekker! Zeer geschikt voor de chocoladeliefhebber. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    A.J.
    mei 31, 2015 at 8:24 am

    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
    Ik hoop dat jullie genieten van het mooie Luxemburg.
    Prachtig land.
    AJ

  • Reply
    Hester
    mei 31, 2015 at 9:28 pm

    Oh men, lekkere foto’s! Gefeliciteerd, ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad 🙂

  • Leave a Reply

    Close