Recepten

Dubbele Chocolade Tartelettes

Voor degene die mij op Snapchat volgen (als je dat nog niet doet, mijn username is: sj_kitchen89, voeg me toe, vind ik leuk!) komt het recept voor deze Dubbele Chocolade Tartelettes wellicht bekend voor. Je kon namelijk op Snapchat zien hoe ik deze heerlijke minitaartjes maakte. Nu is het de hoogste tijd om ook het recept met jullie te delen zodat je zelf aan de slag kan!Dubbele chocolade tartelettesMaak dit recept bij voorkeur een dag van te voren

Ingrediënten:
Voor de vormpjes
110g bloem
10g cacao
30g poedersuiker
55g boter
2 eierdooiers

Voor de vulling
100g pure chocolade
30g poedersuiker
100ml melk
1 ei

Voor de decoratie
200ml slagroom
30g poedersuiker
witte chocolade

En verder…
5 tartelette vormpjes, liefst met uitneembare bodem
Blindbakbonen of gedroogde bonenDubbele chocolade tartelettes

Bereidingswijze:
1. Doe de bloem en cacao in een kommetje en roer even met een vork door elkaar.
2. Doe de suiker en de boter in de kom van een keukenmachine en mix even goed door. Voeg de eierdooiers toe en en de helft van het cacao bloemmengsel en mix tot je een geheel hebt. Voeg de andere helft toe en mix tot er een mooie bal deeg ontstaat.
3. Haal de bal uit de kom, kneed even door met de handen en verpak het in plasticfolie en laat het 15 tot 30 minuten rusten in de koelkast. Dit kan natuurlijk ook allemaal met de hand, doe dan meteen alles bij elkaar en kneedt het deeg tot je een mooi geheel krijgt.  Dubbele chocolade tartelettes4. Vet de vormpjes in met boter en bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een mooie dunne lap en beleg de vormpjes met het deeg. Dit deeg scheurt makkelijk als je het hebt uitgerold en wilt oppakken, dus het kan zijn dat je wat stukken moet plakken, maar dat is helemaal niet erg.Dubbele chocolade tartelettes5. Prik gaatjes in de bodem en zet de vormpjes 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190°C of 170°C hetelucht.
6. Knip 5 vierkantjes uit wat bakpapier, maak er een propje van, strijk ze weer glad en leg ze op de bodem van de taartjes. Verdeel dan de blindbakbonen over de vormpjes. Zet ze 10 minuten in de oven. Dubbele chocolade tartelettes7. Verwijder de bonen en het papier en bak ze vormpjes nog 2/3 minuten, totdat de vormpjes mooi zijn opgedroogd.Dubbele chocolade tartelettes8. Smelt de chocolade au-bain-marie. Doe de melk, ei en suiker in een maatbeker en roer goed door. Giet het mengsel al roerend bij de gesmolten chocolade en roer met een garde tot het iets verdikt. Verdeel de chocolade over de tartelettes en zet ze twee uur in de koelkast.Dubbele chocolade tartelettes9. Haal de dubbele chocolade tartelettes uit de koelkast en haal ze uit de vorm. Laat ze vervolgens helemaal en het liefst gedurende de hele nacht in de koelkast opstijven.
10. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en verdeel dit over de dubbele chocolade  tartelettes. Hak de witte chocolade fijn en strooi dit over de tartelettes.Dubbele chocolade tartelettesDubbele chocolade tartelettesHet is even wat werk en het kost wat tijd, maar deze dubbele chocolade tartelettes zijn echt onwijs lekker. De bodem is lekker krokant en de vulling heeft een heerlijke rijke chocolade smaak, ook zijn ze niet zo zoet, dat vind ik zelf erg fijn. Hou er rekening mee dat ze echt heel erg machtig zijn, dus een dubbele chocolade tartelette is meer dan genoeg voor een persoon! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Marlies
    juli 15, 2016 at 8:40 pm

    Super lekker zien ze er uit. Ik wil er wel een 😉

    • Reply
      SJ Kitchen
      juli 16, 2016 at 4:45 pm

      Haha, dank je! Ze zijn inmiddels al op;)

  • Reply
    Laura | liefdevoorbakken.nl
    juli 21, 2016 at 12:19 pm

    oooh jummie! Dit ziet er echt AWESOME uit!!

    • Reply
      SJ Kitchen
      juli 31, 2016 at 9:47 am

      Dank je!

    Leave a Reply

    Close