Recepten

Double chocolate cupcakes

Deze cupcakes zijn echt ideaal voor de ware chocoholic. Een chocolade cakeje, besmeerd met chocolade ganache (een soort dikke chocolade saus die naar verloop van tijd dikker wordt). Dit was de eerste keer dat ik ganache had gemaakt en ik vind het erg lekker. Het recept zegt dat je pure chocolade moet gebruiken met 70% cacao, zo krijg je wel een bitterzoete ganache. Ik vind dat lekker, maar mijn vriend vond het wat te heftig. Je kan de ganache ook gewoon met melkchocolade maken, of gewone pure chocolade. Wat je maar lekker vindt! En omdat het pasen is, heb ik de cupcakes gedecoreerd met wat paas bonbons (gekocht bij Hema), ter inspiratie. Je kan uiteraard de cupcakes zo laten of ze op een andere manier decoreren, bijvoorbeeld met sprinkels. Benieuwd naar het recept? Klik dan verder. photo IMG_3399_zps6f129529.jpg Ingredienten:
85g zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
110g suiker
110g margarine op kamertemperatuur
2 eieren

Ganache
200ml slagroom
200g pure chocolade photo IMG_3337_zps0ea2d033.jpgBereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170°C en doe de papieren houders in het bakblik (een bakblik is echt nodig, anders wordt het een bende).
2. Zeef het bakmeel, cacao poeder en bakpoeder boven een grote kom. photo IMG_3338_zps36c96247.jpg3. Doe de rest van de cake ingrediënten hier bij en mix tot je een geheel hebt. (Ja, het is echt zo makkelijk).  photo IMG_3341_zps2d3ad5b4.jpg4. Verdeel het beslag over de papieren houders. En doe het in de oven voor ongeveer 25 minuten. photo IMG_3342_zps882fe244.jpgAls je met een houten prikker in een cakeje prikt en hij komt er schoon uit, is het gaar van binnen. Anders moet het er nog een paar minuten in. Haal ze uit de bakvorm en laat ze op een rooster afkoelen. photo IMG_3347_zps41d545e8.jpg5. Maak de ganache. Verkruimel de chocolade (ik heb het tussen een theedoek gelegd, in het folie nog, en stuk geslagen met een deegroller) en doe het in een kom.
6. Verwarm de slagroom tot het bijna kookt en giet het voorzichtig over de pure chocolade. Laat het even een minuutje rusten. Roer het dan voorzichtig tot een geheel. Je merkt dat het langzaamaan een dikker geheel wordt. Laat het afkoelen tot het goed smeerbaar is, maar niet te hard (dit duurt wel even). En smeer het over de cupcakes. photo Desktop2_zps6d6e7784.jpg photo IMG_3376_zpsfceee7cd.jpgVorig jaar maakte ik ook paascupcakes met advocaat. Deze waren ook erg lekker, benieuwd naar dat recept? Klik dan hier. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Suzanne
    maart 10, 2013 at 1:54 pm

    Oeh dat ziet er echt goddelijk uit!

    • Reply
      SJ Kitchen
      maart 10, 2013 at 2:00 pm

      Dankje! En eerlijk, dat zijn ze ook;)

  • Reply
    Kimberly
    maart 24, 2013 at 12:00 pm

    Ohhhhh zo lekker ziet het eruit! Je hebt er een nieuwe volger op Bloglovin bij hoor 🙂

    • Reply
      SJ Kitchen
      maart 24, 2013 at 1:54 pm

      Ah, dankje! Vind ik leuk:D

    Leave a Reply

    Close