Recepten

Double Chocolate Chip-Mint Cookies

Een korte, maar alles verklarende inleiding: Chocola en mint is de meest perfecte combinatie.
Dit recept komt uit Milk&Cookies – Tina Casaceli


Ingredienten:
2 1/4 cup bloem
1/4 cup cocoa poeder
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
1 cup boter
3/4 cup suiker
3/4 cup basterd suiker
2 eieren
1 theelepel pepermunt extract (kan je kopen bij de betere kookwinkel)
100g pure chocola, in fijne stukjes gehakt
Alles moet op kamertemperatuur zijn

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op een bakplaat.
2. Doe de bloem, cocoa poeder , baking soda en zout in een kom en mix door elkaar.
3. Doe de boter in een andere kom en maak de boter romig door het met een mixer te mixen.
4. Voeg dan geleidelijk de suikers er aan toe, terwijl je mixt. Doe dan de eieren erdoor. Mix tot het een geheel is. Voeg dan het pepermunt extract er aan toe.
5. Voeg de droge ingrediënten er aan toe en mix tot het een geheel is. Als het beslag te dik wordt voor je mixer, kan je ook met een spatel verder gaan. Voeg als laatste de chocola toe en roer goed door.
6. Leg bolletjes beslag op het bakpapier en druk ze een beetje plat. Zorg dat er voldoende ruimte tussenzit, de koekjes lopen uit.
7. Bak de koekjes voor ongeveer 17 minuten en klaar is kees!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Margriet
    september 29, 2011 at 5:53 am

    Lijkt me heerlijk zeg, ik ben ook dol op de combinatie mint en chocolade!
    Hoe doe jij het met het matensysteem, aangezien de maten nog in cups staan? Heb je daar een speciale maatbeker voor of converteer je het eerst naar grammen? Groetjes!

    • Reply
      Sj Kitchen
      september 29, 2011 at 4:14 pm

      Hoi Margriet!
      Ik gebruikte een maatbeker waar cups op staan (bij de Blokker gekocht) maar ik ben in New York geweest en daar heb ik cups gekocht. Dus die gebruik ik nu, wat heel fijn is!

    Leave a Reply

    Close