Recepten

Devil’s Food Cake

Soms dan heb je van die dagen dat je onwijs veel zin hebt om te bakken, tenminste, ik wel. Op die dagen dan neem ik er ook lekker de tijd voor en ga ik voor een wat uitgebreider baksel dan bijvoorbeeld koekjes of een plaatkoek. Een echte Magnolia Bakery taart die uit meerdere lagen bestaat stond al een tijd op mijn ‘to bake lijstje’, dus die heb ik vandaag eindelijk gebakken. Ik heb wel een klein beetje vals gespeeld, ik heb het recept gehalveerd en er een twee laagse taart van gemaakt (in plaats van drie laags), want ik had geen 9 inch bakvorm, wel een maatje kleiner. Benieuwd naar mijn bakavontuur, eindresultaat en het recept? Klik dan verder! photo IMG_4768_zpscbaa880e.jpgWat heb je nodig?
Een ronde bakvorm met een diameter van 17/18 cm (een vierkant browniebakblik kan ook, dan krijg je dus wel een vierkante taart;)) Geen springvorm!
Een elektrische mixer
2 middelgrote kommen
1 grote kom

Ingrediënten:
Cake
185g bloem
3/4tl bakpoeder
3/4tl baksoda
1/2tl zout
2 eieren, gescheiden
85g boter, op kamertemperatuur
200g bruine basterdsuiker
110g pure chocolade
240 ml melk
3/4tl vanille extract

Seven-minute Icing (topping)
2 eiwitten
225g suiker
60ml koud water
3/4 el corn syrup
1/8tl zout
3/4 tl vanille extract

Bereidingswijze:
Cake
1. Zorg ervoor dat je alle ingredienten hebt afgewogen en dat ze klaar liggen voor gebruik. Verwarm de oven voor op 180°C, vet het bakblik in, bestuif hem met bloem en leg in de bodem een stuk bakpapier.
2. Smelt de chocolade au bain-marie
3. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda en het zout in een middelgrote kom. Zet even apart.
4. Klop de eidooiers met een mixer tot een lichtgeel dik geheel, dit duurt ongeveer 2-3 minuten. Was je deeghaken meteen weer af, want die heb je bij de volgende stap alweer nodig. photo IMG_4682_zpsf2b5b178.jpg5. Doe de boter en de suiker in een kom en mix deze met de elektrische mixer tot een romig geheel. Voeg het eidooier mengsel toe, mix tot een geheel en voeg daarna de chocolade toe, en mix totdat alles opgenomen is. photo IMG_4686_zps704950ce.jpg photo IMG_4689_zpsd43c2b7d.jpg6. Voeg de droge ingrediënten toe in drie delen en wissel het af met de melk en het vanille extract. Mix tot alles is opgenomen en als het goed is heb je nu een dik en luchtig beslag. photo IMG_4693_zpse34309ae.jpg7. Klop de eiwitten stijf in een aparte kom en vouw deze als het ware door het beslag. Niet te agressief roeren, anders klop je de lucht er weer uit. photo IMG_4699_zps51a54102.jpg8. Giet nu de helft van het beslag in de bakvorm en zet het in de oven voor ongeveer 30-35 minuten. Als een tandenstoker/satéprikker er schoon uitkomt is hij gaar. (Bedek de andere helft van het beslag even met folie). photo IMG_4702_zps9b4a8c55.jpg9. Laat de cake tien minuten in z’n vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster. Maak de bakvorm schoon, prepareer hem op dezelfde manier, giet de tweede helft er in, weer in de oven en na ongeveer een half uur heb je twee mooie cakes. Laat ze volledig afkoelen voordat je met de topping aan de slag gaat. photo IMG_4706_zps80d90df9.jpgSeven-minute frosting
1. Doe alle ingrediënten (behalve vanille extract) in een vuurvaste kom en zet deze bovenop een pan met een laagje kokend water (au bain-marie dus). photo IMG_4710_zps941d0a12.jpg2. Mix op de hoogste stand alle ingrediënten tot dat je een dik, wit, glanzend en plakkerig mengsel krijgt. Dit duurt (verrassing!) ongeveer zeven minuten. Haal de frosting van het vuur. Doe vervolgens de vanille extract erbij en mix nog een minuut. photo IMG_4714_zps72f5e287.jpg3. Dit mengsel moet je meteen gebruiken; hoe kouder, hoe plakkeriger, hoe moeilijker het te smeren is.
4. Smeer een dikke laag op de bovenkant van een van de cakes en druk dan de andere cake er bovenop. Smeer hem vervolgens helemaal dicht en klaar is je cake! photo IMG_4716_zps3296d58c.jpg photo IMG_4717_zps7ab1b523.jpg photo IMG_4798_zpse1460ed9.jpgDit is geen taart voor iemand dit op dieet is en ook niet voor iemand die niet van vrij zoete dingen houdt. Maar soms dan kan een zo’n stukje toch geen kwaad? Een stukje van deze taart wil je zeker niet missen, want hij is echt ontzettend lekker. Ik vind dit trouwens echt een perfecte verjaardagstaart, steek er een paar gekleurde kaarsjes in en you’re good to go! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close