Recepten

Citroencake

Ben ik al afgestudeerd? Nee, dat niet. Het gaat allemaal iets langzamer dan verwacht. Maar ik ben al aardig op weg. Toch kan ik het niet laten om weer een recept te posten. Ik miste het gewoon een beetje. Deze citroencake heb ik al een hele tijd geleden gemaakt en ik dacht, ‘ach, de foto’s zijn er, dan kan ik net zo goed het recept ook uit typen.’ Dus bij deze. Benieuwd hoe je deze simpele, maar hele lekkere cake maakt? Klik dan snel verder!
 photo IMG_3152_zpsa64625b5.jpg

Ingrediënten
Cake
185g bloem
1el bakpoeder
180g boter, op kamertemperatuur
150g suiker
3 eieren
1 eidooier
fijngeraspte schil van 1 citroen
2 el citroensap
 photo IMG_3124_zps23dd0632.jpg

Siroop
80g poedersuiker
3el citroensap

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik in met boter en verdeel een laagje bloem over de boter.
2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom en voeg de boter, suiker, eieren en eidooier toe. Omdat je alles in een keer bij elkaar gooit is het dus heel belangrijk dat de boter echt op kamertemperatuur is. Mix tot je een geheel krijgt, zonder klontjes. Roer als laatste het raspsel en citroensap erdoor.
 photo IMG_3126_zpsf7c5b197.jpg  photo IMG_3128_zps7de93f94.jpg  photo IMG_3133_zps9a0e4ea0.jpg 3. Schep het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad met een spatel. Als je een deuk in het midden maakt, dan krijg je niet zo’n enorme berg op je cake. Bak de cake 40-50 minuten tot hij gerezen en stevig is. Als een sateprikker er schoon uitkomt, is hij gaar.
 photo IMG_3134_zps7bca5970.jpg 4. Zet de cake even weg en maak het siroop. Verwarm de poedersuiker met het citroensap tot de suiker is opgelost. Niet laten koken.
 photo IMG_3141_zpsdda2b168.jpg 5. Prik met een satestokje gaatjes in de bovenkant van de cake en giet de siroop erover. Laat de cake afkoelen in de vorm en stort hem dan op een snijplank. In plakken snijden en klaar is kees!
 photo IMG_3147_zps17536f23.jpg  photo IMG_3159_zps1f25c6ee.jpg Een heerlijke simpele cake, met net dat beetje extra door het laagje van siroop. Ik heb trouwens plantaardige boter gebruikt, zodat hij lactosevrij is. Hij was wat kruimeliger dan normaal, maar net zo lekker als wanneer je gewone boter gebruikt. Bron recept: 1 Beslag 100 Cakes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close