Ben ik al afgestudeerd? Nee, dat niet. Het gaat allemaal iets langzamer dan verwacht. Maar ik ben al aardig op weg. Toch kan ik het niet laten om weer een recept te posten. Ik miste het gewoon een beetje. Deze citroencake heb ik al een hele tijd geleden gemaakt en ik dacht, ‘ach, de foto’s zijn er, dan kan ik net zo goed het recept ook uit typen.’ Dus bij deze. Benieuwd hoe je deze simpele, maar hele lekkere cake maakt? Klik dan snel verder!
Ingrediënten
Cake
185g bloem
1el bakpoeder
180g boter, op kamertemperatuur
150g suiker
3 eieren
1 eidooier
fijngeraspte schil van 1 citroen
2 el citroensap
Siroop
80g poedersuiker
3el citroensap
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik in met boter en verdeel een laagje bloem over de boter.
2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom en voeg de boter, suiker, eieren en eidooier toe. Omdat je alles in een keer bij elkaar gooit is het dus heel belangrijk dat de boter echt op kamertemperatuur is. Mix tot je een geheel krijgt, zonder klontjes. Roer als laatste het raspsel en citroensap erdoor.
3. Schep het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad met een spatel. Als je een deuk in het midden maakt, dan krijg je niet zo’n enorme berg op je cake. Bak de cake 40-50 minuten tot hij gerezen en stevig is. Als een sateprikker er schoon uitkomt, is hij gaar.
4. Zet de cake even weg en maak het siroop. Verwarm de poedersuiker met het citroensap tot de suiker is opgelost. Niet laten koken.
5. Prik met een satestokje gaatjes in de bovenkant van de cake en giet de siroop erover. Laat de cake afkoelen in de vorm en stort hem dan op een snijplank. In plakken snijden en klaar is kees!
Een heerlijke simpele cake, met net dat beetje extra door het laagje van siroop. Ik heb trouwens plantaardige boter gebruikt, zodat hij lactosevrij is. Hij was wat kruimeliger dan normaal, maar net zo lekker als wanneer je gewone boter gebruikt. Bron recept: 1 Beslag 100 Cakes
No Comments