Recepten

Citroen-sesamkoekjes

Ik had zin in frisse koekjes en onderstaande koekjes uit ‘1 Deeg 100 Koekjes‘ zijn het geworden.

Let op: Het koekjesdeeg moet 30 tot 60min in de koelkast!

Ingrediënten (voor 15-20 koekjes):
Voor de koekjes:
1 el sesamzaad
110g zachte boter
70g witte basterdsuiker
0,5 el fijngeraspte citroenschil
1 eidooier, licht losgeklopt
140g bloem
Snufje zout

Voor het glazuur:
120g poedersuiker
0,5 tl citroenaroma
1 el heet water

Bereidingswijze:
1. Rooster het sesamzaad in een droge pan op laag vuur, tot het goudgeel is. Roer regelmatig. Haal het sesamzaad uit de pan en laat het wat afkoelen.
2. Roer de boter, suiker, het citroenraspsel en sesamzaad met een garde romig in een kom. Voeg de eidooier toe. Doe de bloem en een snufje zout in de kom. Roer met een spatel totdat alles goed gemengd is. Bedek de kom met folie en zet het 30-60 min in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Haal de kom uit de koelkast en rol balletjes van het deeg. Druk ze plat, tot ongeveer een dikte van 0,5cm tot 1cm. De diameter was bij mij ongeveer 5 cm.
5. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten, tot ze goudgeel zijn. Laat ze 5-10min afkoelen en schep ze daarna voorzichtig op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Het glazuur:
6. Doe de poedersuiker in een kom en voeg het citroenaroma toe. Roer geleidelijk het hete water erdoor, zodat er een dik glazuur ontstaat. Bestrijkt de volledig afgekoelde koekjes met het glazuur en laat het hard worden.

 Klaar is kees!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close