Recepten

Citroen Maanzaad Cake

De lente is aangebroken en dan is het weer tijd voor lekkere frisse baksels. Vandaag deel ik mijn recept voor een lemon poppy seed cake oftewel een citroen maanzaad cake. Deze cake is an sich al erg lekker, maar als je het zoet frisse roomkaas laagje erover heen smeert is hij helemaal goddelijk. Ik zou zeker deze klassieker eens gaan maken!

Ingrediënten:

Cake
180g boter, op kamertemperatuur
180g suiker
2 eieren
100g Griekse yoghurt
200g bloem
2tl bakpoeder
snufje zout
rasp van 1 citroen
sap van halve citroen
30g maanzaad

Topping
100g roomkaas
75g poedersuiker
sap van halve citroen

Bereidingswijze:

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier. Je kan de bakvorm ook invetten met boter en bestuiven met bloem.
  2. Doe de boter en de suiker in een kom en klop tot een romig en luchtig geheel. Voeg de eieren toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  3. Voeg de bloem, het bakpoeder en zout toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  4. Voeg als laatste de yoghurt, citroen en maanzaad toe en mix tot de yoghurt is opgenomen en de maanzaadjes goed zijn verdeeld.
  5. Schep het beslag in de bakvorm, strijk het glad en zet het 50 tot 60 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uit komt is hij gaar. De tijdsduur hangt een beetje van je oven af, mijn cake was na 55 minuten gaar. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en laat hem daarna op een rooster volledig afkoelen.
  6. Doe de roomkaas in een kom en klop deze even los. Voeg de poedersuiker in delen toe en mix steeds tot deze volledig is opgenomen, voeg als laatste het sap toe. Smeer het roomkaas laagje over de afgekoelde cake en klaar is de citroen maanzaad cake!

Niet alleen is deze citroen maanzaad cake heel erg fris door de citroen, maar ook de yoghurt geeft de cake een frisse smaak. Deze cake is echt onwijs lekker, je hebt de smeuïgheid van het laagje, wat ‘knapperigs’ door de maanzaadjes en het frisse van de cake. Zeker een aanrader! Succes en eet smakelijk!

Zin in een andere cake? Probeer dan eens deze kersencake!

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Desiree | Sweet Happinez
    april 7, 2016 at 7:04 am

    Wauw deze citroen-maanzaad cake ziet er erg lekker uit! Hij staat bij mij ook nog op mijn to do lijstje! Snel maar een keer proberen!

  • Reply
    Nabila
    januari 8, 2017 at 1:57 pm

    Voor de 2e keer gemaakt! Echt verrukkelijk!

    • Reply
      SJ Kitchen
      januari 18, 2017 at 10:49 am

      Leuk om te horen!

  • Reply
    Michelle
    januari 21, 2017 at 1:37 pm

    Echt super lekker! En luchtig bedankt voor het delen van je recept!

    • Reply
      SJ Kitchen
      januari 22, 2017 at 8:23 pm

      Leuk om te horen!

  • Reply
    Marion
    juni 8, 2017 at 8:48 pm

    Hoi Sanne, ik heb vandaag de citroen maanzaad cake gemaakt. Ik heb een hete lucht oven en heb toch jouw recept aangehouden. Had ik niet moeten doen. Hij was héérlijk, maar helaas ingezakt. Normaal bak ik cake in een niet voorverwarmde oven, ongeveer een uur op 155°C en dan gaat het goed. Ik zal het op “mijn” manier doen en dan hoor je of hij gelukt is.

    Groetjes Marion

  • Reply
    Rasha
    augustus 9, 2017 at 5:45 pm

    Hoi Sanne,

    Leuke website! Ik heb de citroen maanzaad cake gemaakt, smaakt heerlijk en makkelijk te maken 🙂
    Keep up the good work!

    Groetjes,
    Rasha

    • Reply
      Sanne
      augustus 10, 2017 at 10:29 am

      Ah, wat leuk om te horen! Thanks:D

    Leave a Reply

    Close