Recepten

Citroen Cupcakes

Dit recept verscheen eerder op Elisejoanne.nl, een blog van vriendinnetje Elise waar je 2 keer per maand op zaterdag een recept van mij kan vinden.

Cupcakes, je houdt er van of je haat ze, het lijkt wel of er geen middenweg te vinden is. Vroeger gaf ik er niet zoveel om, maar inmiddels zit ik aan de ‘houden van’ kant. Je kan zoveel verschillende kanten op met cupcakes en ze zien er eigenlijk altijd ontzettend leuk uit. Deze citroen cupcakes zijn zoet, maar toch ook lekker fris, met recht een heerlijk zomers cakeje!Citroen cupcakesIngrediënten voor 10 cupcakes:
Cakejes
110g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
snufje zout
110g boter, op kamertemperatuur
110g suiker
2 eieren
Rasp van 2 citroenen
sap van een halve citroen

Topping
125g boter
±225g poedersuiker
1 el citroensap
Extra rasp ter decoratie Citroen cupcakesBereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170°C en vet een muffinbakblik in of doe papieren vormpjes in het bakblik (ik heb mijn vormpjes bij Søstrene Grene gekocht).
2. Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout in een kom, roer even door en zet apart.
3. Doe de boter en suiker in een kom van een elektrische mixer, of in een beslagkom en maak gebruik van een handmixer, en mix tot een mooi lichtgeel luchtig geheel.
4. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot ze zijn opgenomen. Voeg nu ook het sap en rasp toe en mix weer tot dit is opgenomen.
5. Voeg het bakmeelmengsel toe en mix kort tot je een mooi beslag hebt. Als je heel lang mixt krijg je een taai cakeje.
6. Verdeel het beslag over de vormpjes en zet de cakejes 20 minuten in de oven. Als een satéprikker schoon uit een cakeje komt, zijn ze gaar van binnen. Laat de cakejes volledig afkoelen Citroen cupcakesCitroen cupcakes7. Doe voor de topping de boter in een kom en klop deze minimaal 5 minuten romig en lichtgekleurd. Voeg de poedersuiker in delen toe, voeg pas meer poedersuiker toe als het vorige deel volledig is opgenomen. Citroen cupcakes8. Doe, voordat je het laatste beetje poedersuiker toevoegt, het citroensap erbij en mix tot deze is opgenomen. Voeg dan het laatste beetje poedersuiker door en mix tot een mooi geheel. Mocht de botercrème nu nog te ‘slap’ zijn, voeg dan wat extra poedersuiker toe, tot je een mooie stevige crème hebt.
9. Schep de botercrème in een spuitzak, knip de punt eraf en spuit een mooie laag op het cakeje. Mocht je geen spuitzak hebben, kan je natuurlijk ook gewoon wat botercrème op het cakeje smeren.Citroen cupcakes10. Decoreer het cakeje met wat extra citroenrasp en klaar zijn je heerlijke citroen cupcakes!Citroen cupcakes Citroen cupcakesDeze citroen cupcakes zijn van die cupcakes die eigenlijk iedereen wel lekker vindt, zeker als je van citroen houdt. Eigenlijk is het een vrij simpel recept, maar door de smaak en als je een beetje je best doet op looks, toch een bijzonder lekkere cupcake. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close