Recepten

Citroen blauwe bessen muffins

Hoera! Het is nu toch echt lente aan het worden! Aan de temperaturen begin je dat nou ein-de-lijk een beetje te merken, maar in de supermarkt was het al wat langer duidelijk. Het rode fruit is er namelijk weer, yes!

Toen ik zag dat de frambozen en blauwe bessen in de aanbieding waren bij de supermarkt, kon ik ze niet laten liggen. De frambozen heb ik in een mum van tijd zelf opgegeten, maar de blauwe bessen heb ik kunnen bewaren voor deze overheerlijke citroen blauwe bessen muffins.

Ingrediënten

Cakejes

  • 110g boter, op kamertemperatuur
  • 150g suiker
  • 2 eieren
  • 220g bloem
  • 1tl bakpoeder
  • 1/2tl baking soda
  • 1/2tl zout
  • 120g yoghurt
  • 60ml melk
  • Rasp van 1 citroen
  • 150g blauwe bessen + een eetlepel bloem

Glazuur

  • sap van halve citroen
  • 1tl melk
  • 100g poedersuiker

Bereidingswijze:

  1. Doe papieren vormpjes in een muffin bakvorm en verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Doe de boter en suiker in een kom en mix tot een luchtig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot ze zijn opgenomen. Roer ook de citroenrasp er door.
  3. Doe dan de bloem, bakpoeder, baking soda, zout, yoghurt en melk er bij en mix net tot alles is opgenomen. Het mag nog een beetje klonterig zijn.
  4. Doe een eetlepel bloem bij de blauwe bessen en roer dit voorzichtig door. Schep dan de blauwe bessen door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de cupjes en zet ze zo’n 25 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt zijn ze gaar. Laat ze eerst vijf minuten in de vorm afkoelen en haal ze dan uit de muffin bakvorm en laat ze volledig afkoelen.
  6. Maak het glazuur door het citroensap en de melk bij de poedersuiker toe te voegen en roer tot een gladde massa. Verdeel het glazuur over de muffins en klaar zijn je heerlijke citroen blauwe bessen muffins.

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close