Uncategorized

Citroen Amandelcake

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, soms zijn de makkelijkste dingen het lekkerst. Dat is voor deze citroen amandelcake echt niet anders; hij is super simpel om te maken maar onwijs lekker! Citroen AmandelcakeIngredienten:
200g boter, op kamertemperatuur
200g suiker
3 eieren
1/2tl amandelextract
Rasp van 1 citroen
1tl citroensap
100g amandelmeel
100g bloem
1/2tl bakpoeder
snuf zout
Amandelschaafsel

Bereidingswijze:
1. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Doe de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout in een kom. Roer even door met een vork.
3. Doe de boter en suiker in kom en mix dit zo’n drie tot vijf minuten tot een luchtig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot alles is opgenomen.
4. Voeg nu alle smaakmakers toe: doe de rasp, sap en amandelextract erbij en roer even door.
5. Doe vervolgens de kom met droge ingrediënten erbij en mix tot alles is opgenomen. Citroen Amandelcake6. Schep het beslag in de kom, strooi het amandelschaafsel erover en zet de cake 50 minuten tot een uur in de oven. Houd de cake vanaf 50 minuten goed in de gaten en controleer regelmatig of hij al gaar is. Dat doe je door een satéprikker in het midden van de cake te steken en als deze er schoon uit komt (zonder beslag of kruimels) is hij gaar.Citroen Amandelcake7. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, haal de cake uit de vorm en laat hem volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt. Citroen AmandelcakeCitroen AmandelcakeIk zei het toch? Super makkelijk, super lekker. Deze citroen amandelcake heeft door het gebruik van amandelmeel een wat dichtere structuur dan een gewone cake, maar hij blijft lekker fris door de smaak van de citroen. Zo’n plakje citroen amandelcake is natuurlijk heerlijk voor bij de koffie of thee! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Maarten
  maart 27, 2017 at 10:19 am

  Lekker Sanne,

  Mijn zoon van 9 heeft hem helemaal alleen gemaakt, en hij is heerlijk.
  Als toevoeging dacht ik om ook de onderkant met amandelschaafsel te bedekken, dat zou ook lekker kunnen bakken. Ga ik in ieder geval proberen.

  • Reply
   Sanne
   maart 27, 2017 at 9:17 pm

   Wat leuk om te horen!

 • Reply
  Marianne
  april 22, 2017 at 6:02 pm

  Hoi Sanne, Ik heb echt precies het recept gevolgd maar mijn cake zakt in.
  Hoe komt dat nou toch?
  Smaak is perfect maar voor de presentatie niet zo mooi.
  Misschien heb jij een idee.

 • Reply
  Monica
  januari 12, 2018 at 10:59 am

  Hoi Sanne, dank voor het recept! Ik heb hem nu in de oven staan, en herinner me nu ineens dat mijn moeder vroeger altijd een scheutje rum door het citroencakebeslag deed. Dat ga ik volgende keer ook eens proberen!

 • Leave a Reply

  Close