Recepten

Chunky Brownies

Ja, alweer een post over brownies. Maar ik kan het niet helpen, brownies zijn nou eenmaal heel erg lekker en er zijn zoveel verschillende soorten!
Dit zijn geen brownies zoals ik ze ken, deze brownie neigt meer naar cake, dan kleffe brownie. Desalniettemin is deze brownie ook erg lekker en, zoals in de titel staat, lekker chunky. Deze brownie bevat namelijk stukken witte chocola en walnoot. Lees snel verder voor het recept!

Ingredienten:
220g zelfrijzend bakmeel
225g boter
150g pure chocola
4 eieren
100g suiker
100g witte chocola, grof gehakt
70g walnoten
Hoe maak je dat?
1. Verwarm de oven voor op 180°C, beboter een brownie bakblik en bekleed hem met bakpapier.
2. Smelt de boter en de chocola au-bain-marie of in de magnetron en roer tot een geheel.  Laat dit iets afkoelen.
3. Zeef het bakmeel boven een andere kom en roer de suiker er doorheen.
4. Roer de eieren door het chocolade mengsel en giet dit daarna bij het bakmeel en de suiker.
5. Roer als laatste de walnoten en de witte chocolade erdoor.
6. Zet het in de oven voor ongeveer 30-35 minuten. Laat hem 15 minuten afkoelen en stort hem dan op een rooster.
(Uit: Brownies)
Het resultaat is een heerlijke brownie, met een cake textuur. De stukken witte chocola en walnoot maken het geheel wat ‘verrassender’ en ook lekkerder. De brownie is wel wat machtig, dus ik zou de stukken op een klein formaat snijden.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ellen
    maart 28, 2012 at 12:57 pm

    Toen ik het fotootje in m’n mailbox kreeg, dacht ik ook meteen: oh die brownies lijken eerder op chocoladecake! Maar ik zou ze hoe dan ook opeten hoor. 😀 Tof dat je gekozen hebt voor walnoten die je nog moet kraken. 😉 Trouwens, leuke lay out!

    • Reply
      Sj Kitchen
      maart 28, 2012 at 1:01 pm

      Dat is een stukje goedkoper en je verbrand er ook nog calorieën mee;) En dankje! Ik vond hem ook erg geslaagd:D

    Leave a Reply

    Close