Recepten

Christmas Chocolate Bark

Een Nederlandse naam voor dit recept kan ik niet verzinnen en ‘chocolade met snoep’ klinkt lang niet zo aantrekkelijk als Christmas Chocolate Bark. Dus ik hou het bij Christmas Chocolate Bark. Dit recept is echt heel erg makkelijk, maar bijzonder effectief. Met minimale moeite, krijgt je een superleuk kerstig resultaat. Dus bewaar die chocoladeletters en andere chocoladeresten nog even en ga er rond kerst mee aan de slag voor een lekker chocolaatje bij de koffie/thee. photo IMG_1019_zps0cdcb0ae.jpg Wat heb je nodig?
Een broodbakvorm (of een cakeblik)
Bakpapier

Ingrediënten:
250 gram chocolade naar keus
40g (bijvoorbeeld) witte chocolade
Handje mini marshmallows
3 kerst zuurstokken
Sprinkles photo IMG_0996_zps857ce5fe.jpgBereidingswijze:
1. Bedek de bodem van de bakvorm met wat bakpapier en laat een randje er uitsteken zodat je het er makkelijk uit kan trekken (wat ik dus niet heb gedaan…oeps). Bakpapier blijft aan de vorm plakken als je hem eerst invet met wat boter.
2. Doe de zuurstokken in een plastic zakje en sla ze stuk met een deegroller of plet ze stuk met de onderkant van een mok.
3. Smelt de 250g chocolade au bain marie en giet, als deze volledig gesmolten is, in de bakvorm. photo IMG_0995_zps1f5f6c54.jpg3. Verdeel de marshmallows over de gesmolten chocolade, druk deze iets in de chocolade, en verdeel daarna de verkruimelde zuurstok over de chocolade. Zet het geheel in de koelkast tot het is opgestijfd. photo IMG_0998_zpsfdcc2015.jpg photo IMG_0999_zps01245225.jpg4. Smelt de witte chocolade au bain marie. Doe de witte chocolade in een klein maatbekertje met schenktuit (of een plastic zakje en knip een hoekje er uit) en verdeel dit over de chocolade reep op zo’n manier dat je strepen krijgt. Verdeel er dan wat sprinkels over en zet het geheel weer in de koelkast. Als alles hard is kan je de reep in stukken snijden. Bewaar in de koelkast. photo IMG_1001_zps52c5808b.jpg photo IMG_1022_zps44185c89.jpg photo IMG_1028_zps72f8872c.jpgTraditioneel gezien moet dit met zuurstokken met pepermunt smaak, maar de zuurstokken die ik heb gekocht hebben aardbeien smaak. Ik denk dat ik het met pepermunt smaak lekkerder had gevonden, maar de aardbeien smaak overheerst niet en is ook erg lekker. Ik vind dat de Christmas chocolate bark erg makkelijk is om te maken, maar het ziet er zo leuk uit en het is onwijs lekker. Als je besluit dit ook te maken, laat het me dan zien op Twitter of Facebook, vind ik leuk! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    angelique
    december 9, 2014 at 10:30 am

    Ow wat heerlijk!

  • Leave a Reply

    Close