Recepten

Donna Hay’s Chocolate Dessert Cake

Mijn man en ik waren samen Fast, Fresh, Simple Instant Dinners aan het kijken op 24Kitchen, een kook programma van Australische chef Donna Hay. Dit was de eerste keer dat ik van haar hoorde, maar na twee afleveringen had ik al gauw in de gaten dat Donna en ik beste vriendinnen zouden kunnen zijn, qua eten dan. Toen ze met haar Chocolate Dessert Cake bezig was vroeg manlief of ik die eens een keer wilde maken, en met een keer natuurlijk zo snel mogelijk, dus dat hebben we zondag gedaan. Ik heb gebakken, meeste foto’s zijn gemaakt door mijn man en alle recept credits gaan natuurlijk naar Donna Hay. Benieuwd naar het recept en het resultaat? Klik dan verder! photo IMG_0132_zpsd1183f67.jpgWat heb je nodig?
Een vuurvaste kom
Een springvorm met een diameter van 22cm
Een spatel
Bakpapier

Ingrediënten:
125g boter, in blokjes
375g pure chocolade, grof gehakt
175g basterd suiker
35g bloem, gezeefd
2el melk
120g amandelmeel
5 eieren
Cacaopoeder

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
2. Smelt de boter samen met de chocolade in een vuurvaste kom. Zorg dat alles gesmolten is. photo IMG_0015_zps8d453752.jpg3. Voeg de suiker, bloem en amandelmeel toe en roer tot het een geheel is. Voeg vervolgens de melk en de eieren toe en meng weer tot je een mooi dik beslag krijgt. photo IMG_0034_zps28e5e0c4.jpg photo IMG_0039_zpsdceb4cd8.jpg photo IMG_0056_zpsc3825345.jpg4. Giet het beslag in de pan, bedek de bakvorm met aluminiumfolie en doe het in de oven voor ongeveer 40/50 minuten.
5. De cake is klaar als de bovenkant niet meer glimt. De cake is een beetje ‘fudgy’ dus de sateprikker truc werkt dus dit keer niet. photo IMG_0106_zps0babfc37.jpg6. Zet de cake een paar uur in de koelkast tot hij door en door is afgekoeld en op heeft kunnen stijven. Bestrooi de cake met cacaopoeder en snij hem met een warm mes in stukken, maak het mes na iedere snede even schoon. Ik heb hem niet lang genoeg in de koelkast gehad (nauwelijks een uur), dus op de foto’s lijkt mijn cake nog niet helemaal gaar. Ik had niet heel lang meer voor mooi daglicht, dus ik moest snel foto’s maken. Dat soort dingen krijg je als je een blog hebt. photo IMG_0120_zpsf3d68dc9.jpgDe officiële titel van dit recept is The Ultimate One-Bowl Chocolate Dessert Cake, maar dat vond ik wat lang voor de naam van deze blogpost. Toch geeft die titel wel aan dat deze cake niet heel moeilijk is om te maken en dat is ook zo. Het is een kwestie van smelten, de rest erbij gooien, roeren, bakken en klaar. Het resultaat is een heerlijke cake, ideaal als nagerecht, voor de echte chocolade liefhebber. Hij is wel wat machtig, dus een klein stukje is meer dan genoeg, maar ik beloof je dat het kleine stukje genoeg voldoening geeft, mijn man en ik vinden deze cake heerlijk. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Hester
  maart 2, 2014 at 7:27 pm

  CHOCOLADE! Moet wel lekker zijn, haha 🙂

 • Reply
  Mirne
  maart 2, 2014 at 9:49 pm

  Okay, wauw. Dit ziet er echt onwijs lekker uit.

 • Reply
  Martine
  maart 2, 2014 at 10:17 pm

  Ziet er heerlijk uit.

  • Reply
   SJ Kitchen
   maart 8, 2014 at 10:08 pm

   Dankje!

 • Reply
  Simone
  maart 3, 2014 at 7:55 am

  Ik ben een grote Donna fan….:) Ik heb al haar boeken en het tijdschrift…. 🙂 deze ziet er ook weer heerlijk uit!

 • Reply
  sandra Geleynse
  maart 6, 2014 at 10:17 am

  Hoi Sanne,

  Ik vind je blog prachtig en hoop dat je blijft doorschrijven! Daarom heb ik je genomineerd voor de Liebster Award. Ik hoop dat je je dat leuk vindt.
  groet Sandra

  • Reply
   SJ Kitchen
   maart 8, 2014 at 10:08 pm

   Dankje, leuk om te horen! En dank je voor de Liebster Award, wat een eer:)

 • Reply
  Fee
  januari 24, 2015 at 10:03 am

  Hooi, ik kan dit recept iedereen aanraden. De cake is super lekker, maar het recept is vrij simpel. TIP: ik heb ipv amandelmeel geschaafde amandelen(45g) fijngemaakt en de rest aangevuld met bloem.

 • Reply
  Lola
  januari 4, 2016 at 10:08 pm

  Ik heb alles thuis, behalve geen amandelmeel. Kan ik het ook met gewone bloem doen, veranderd er dan iets aan de taart?

  • Reply
   SJ Kitchen
   januari 6, 2016 at 12:34 pm

   Ik denk dat het wel kan, maar ik denk ook dat de taart dan wel verandert van structuur. Ik zou het gewoon proberen!

  • Reply
   Ella donker
   september 25, 2016 at 10:22 pm

   Volgens mij gebruikt Donna 2 soorten suiker . Bruine rietsuiker en witte basterdsuiker

 • Reply
  Agnita
  februari 26, 2016 at 10:06 pm

  Heerlijke taart, echt een topper? En bijna iedereen smult er van! Ik gebruik ipv suiker 75 g kokosbloesemsuiker en ipv bloem in totaal 155 g amsndelmeel en de melk vervang ik door een vegen variant.

  • Reply
   SJ Kitchen
   februari 28, 2016 at 3:11 pm

   Goed om te horen! Gezonder en nog steeds lekker is altijd fijn:)

  Leave a Reply

  Close