Recepten

Chocolate Chip Cookie dough truffles

Ik ben dol op koekjes beslag, Ben and Jerry’s Cookie Dough is mijn favoriete ijssmaak en toen ik onderstaand recept op Youtube tegenkwam moest ik het meteen proberen. Het fijne aan dit recept is dat er geen ei aan te pas komt, dus je kan het gewoon veilig eten.
Ingrediënten:
100g boter op kamertemperatuur
150g basterd suiker
250g bloem
1blik gecondenseerde melk
1tl vanille extract
100g chocolade fijn gehakt (puur of melk, wat je wil)
250g chocolade voor het chocolade laagje.

Bereidingswijze:
1. Mix de boter met de suiker in een kom. Mix daarna de vanille erdoor.
2. Mix dan de gecondenseerde melk erdoor en daarna de bloem. Je krijgt een erg stug deeg, dus even je spieren flink aanspannen.
3. Mix als laatste de fijngehakte chocolade door het deeg.
4. Bedek de kom met folie en zet het deeg in de koelkast voor ongeveer 2 uur.
5. Na twee uur kan je balletjes gaan rollen, als je deeg op is zet je de balletjes voor ongeveer 20min in de vriezer. Ik heb dit in porties gedaan, want mijn vriezer is klein.
6. Bedek een snijplak met bakpapier en smelt de overige chocolade in de magnetron of au bain marie. Dip de balletjes die uit de vriezer kwamen in de gesmolten chocola en leg ze op het bakpapier. Zet ze weer terug in de koelkast en als ze hard zijn kun je ze eten.

Deze truffels zijn echt te lekker voor woorden en ga ik zeker nog een keer maken. Bijvoorbeeld als ik eens moet trakteren, want met deze hoeveelheden maak je wel heel veel truffels. Succes en niet stiekem van het deeg snoepen!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Ellen
  maart 14, 2012 at 12:01 pm

  Ooh njammie! Dit zie ik volledig zitten! Heb je er nog een paar over? 😉

  • Reply
   Sj Kitchen
   maart 14, 2012 at 12:21 pm

   Helaas zijn ze allemaal op, deze foto’s zijn al van begin februari:)

   • Reply
    Ellen
    maart 15, 2012 at 9:00 pm

    Haha oké, dan zouden ze nu misschien ook niet meer zo heel lekker zijn he. 😉 Nog eens maken (en opsturen) zou ik zo zeggen! 😀

 • Reply
  Lekker en Simpel
  maart 14, 2012 at 1:52 pm

  Ziet erg echt jammie uit!! Ik ben ook echt gek op Ben & Jerry Cookie Dough

 • Reply
  Martine
  maart 14, 2012 at 3:36 pm

  Oh nee he, heb alles in huis om ze gelijk te gaan maken. Dit klinkt heerlik, maar zo val ik nooit die minstens 20 kilo af…..

 • Leave a Reply

  Close