Recepten

Chocolate Chip Cookie Bars (met Punselie’s)

Dit is een heel gemakkelijk recept voor iets heel erg lekkers! Zeker als je van chocolate chip cookies houdt. Dit is namelijk de ‘bar’ versie van een chocolate chip cookie. Eigenlijk is een bar gewoon een hele dikke koek, die vaak in een rechthoekige bakvorm wordt gemaakt. Ik heb aan dit recept mijn eigen draai gegeven door er (op dit moment) mijn favoriete koekje aan toe te voegen, namelijk Punselie’s! Punselie’s zijn kleine stroopkoekjes, eigenlijk een soort van zandachtige koekjes met een laagje karamel er tussen. Nieuwsgierig? Klik dan verder!
Ps: Dit recept verscheen eerder al op www.elisejoanne.nl Een beautyblog van vriendinnetje Elise, waar je zeker eens moet gaan kijken! photo IMG_0436_zps71f298a3.jpgWat heb je nodig?
Een middelgrote kom
Een grote kom
Een bakvorm van ongeveer 40cm bij 30cm

Ingrediënten:
280g bloem
1tl zout
1/2tl baking soda (o.a. te koop bij de toko)
225g boter, op kamertemperatuur
150g suiker
150g basterdsuiker
2 eieren, op kamertemperatuur
1tl vanille extract
200g pure chocolade, in stukken gehakt
100g Punselie’s, in stukken gehakt
100g walnoten, in stukken gehakt
 photo IMG_0415_zps6e877914.jpgBereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakvorm in met wat boter en leg er ook een strook bakpapier in, zodat je de bar eruit kan trekken zodra hij is afgekoeld. Dan hoef je de bakvorm niet om te kieperen.
2. Doe de bloem, zout en baking soda in een kleine kom en meng alles even door elkaar.
3. Doe de boter in een grote kom en mix de boter drie minuten tot een luchtig geheel. Voeg geleidelijk de suiker toe en daarna de basterd suiker, en mix tot het lichter van kleur is en romig.
4. Voeg de eieren een voor een toe en meng tot ze volledig opgenomen zijn. Voeg vervolgens de vanille toe en meng tot het is opgenomen. photo IMG_0416_zps4b70b326.jpg5. Meng de chocolade, Punselie’s en walnoten door het (hele dikke) beslag. Als de chocolade, Punselie’s en de walnoten goed door het deeg zijn gemengd, schep dan het beslag in de bakvorm. Verdeel het beslag met de achterkant van een lepel over de bakvorm. photo IMG_0422_zpsc4d51f7f.jpg photo IMG_0424_zps14506b7c.jpg6. Bak de bar in de oven voor 25 minuten. Haal vervolgens de chocolate chip cookie bar uit de oven en laat hem op een rooster in de bakvorm afkoelen. Wanneer je hem uit de vorm kan trekken zonder dat je het idee hebt dat hij gaat breken, kan je hem op een snijplank leggen en verder laten afkoelen. Deze bars blijven ongeveer een week goed. photo IMG_0426_zps2a047c74.jpg photo IMG_0433_zps3e349c08.jpgDeze bars zijn erg lekker, wij hebben hier de hele week heerlijk van gesmuld. Ze blijven ook erg lang lekker en ze worden niet zo snel droog. Perfect dus om als ‘iets lekkers voor bij de thee’ te bakken. Je hoeft natuurlijk geen Punselies te gebruiken, je kan ze ook vervangen door een ander ‘hard’ koekje, ik zou bijvoorbeeld geen lange vingers gebruiken. Ook kan je ze eventueel vervangen door een andere nootsoort, bijvoorbeeld pecannoten. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Laura
    september 13, 2014 at 7:31 pm

    Oh my god. Dit ziet er echt onwijs lekker uit! Chocolate chip cookies zijn mijn favoriete koekjes, dus ik zal deze bars ook wel veel te lekker vinden 🙂

  • Reply
    Marlissa
    september 15, 2014 at 8:09 pm

    Dit moet heerlijk zijn!

  • Reply
    Hester
    september 20, 2014 at 10:07 am

    Ooohja, Punselies! Die vind ik bij vlagen echt heel lekker (kan ze ook goed zat zijn, haha). Goed idee om ze hierin te verwerken! Ik krijg gelijk weer honger 😛

  • Reply
    bakprinsesje
    september 26, 2014 at 10:27 pm

    Lijkt me heerlijk maar kan je de punselie door iets anders vervangen?

    • Reply
      SJ Kitchen
      oktober 4, 2014 at 12:00 pm

      Ja hoor! Je kan er extra noten aan toevoegen, of bijvoorbeeld stukjes chocolate chip cookies. Wat jij wil:)

    Leave a Reply

    Close