Recepten

Chocolate Caramel Bars

Langzaam aan wil ik het bloggen weer op pakken, ik kan er gewoon niet zonder! Uiteraard gaat studie altijd voor en ga ik nog steeds heel hard knokken voor m’n diploma, maar een keertje bakken en het recept uitschrijven moet af en toe kunnen toch? Niet alleen heb ik 1,5 maand niks gepost, ik had ook 1,5 maand niet gebakken en ik moest dit weekend gewoon iets bakken. Sinterklaas had mij het onwijs fijne (en dikke) bakboek ‘Zoete Lekkernijen’ gegeven en ik koos het recept ‘Bitterzoete Karamelblokjes’ uit, maar die naam vind ik zo raar. Ik Amerika heten het gewoon Chocolate Caramel Bars en dat dekt veel meer de lading. Benieuwd naar het recept voor deze heerlijke bars? Klik dan verder! photo IMG_3280_zps201104e0.jpgIngrediënten:
Koek
150g bloem
1tl bakpoeder
125g gezouten boter, op kamertemperatuur
50g suiker

Karamel chocolade laagje
125g gezouten boter
100g suiker
2el Golden Syrup
4dl gezoete gecondenseerde melk
250g pure chocolade in blokjes
 photo IMG_3227_zpsc8ca1942.jpgBereidingswijze:
Koek
1. Bekleed een vierkant bakblik van 23x23cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170°C
2. Meng de bloem en het bakpoeder met elkaar en zet even aan de kant. Klop de boter en de suiker romig en voeg de het bloem mengsel toe. Schep het deeg in het bakblik en druk het in de bodem tot het goed verdeeld is.
3. Bak de koek 15 minuten in de oven of tot hij goudbruin is.
 photo IMG_3231_zpse26cbf02.jpg photo IMG_3235_zps4d49b84a.jpgKaramel chocolade laagje 
1. Smelt de boter, suiker, golden syrup en gecondenseerde melk; blijf constant roeren. Als je niet blijft roeren kristalliseert de suiker. Breng het aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken, blijf nog steeds roeren. Heb geduld, het duurt een tijd voordat het kookt. Langzaam veranderd dit goedje van lichtgeel naar iets donkerder en ook dikker. Tijdens het koken zul je merken dat het lijkt alsof het loskomt van de pan. Onthoudt: blijven roeren!
 photo IMG_3236_zpsa0351a40.jpg photo IMG_3237_zpsc1285dc6.jpg2. Neem het van het vuur en laat het iets afkoelen. Schenk de karamel over de koek en verdeel het gelijkmatig over de koek.
 photo IMG_3241_zpscb46b9f8.jpg photo IMG_3242_zps7253afdd.jpg3. Smelt de chocolade au-bain-marie en schenk het over de karamel laag. Verdeel dit weer gelijkmatig over de karamel laag. Laat het staan tot de chocolade weer hard is. Ik heb hem op den duur in de koelkast gezet, omdat het mij te lang duurde, ja, ik ben erg ongeduldig.
 photo IMG_3244_zps29ce608a.jpg photo IMG_3245_zps15d1882f.jpg photo IMG_3250_zps54e3c58f.jpgBron recept: Zoete Lekkernijen 

 photo IMG_3271_zps2672caa0.jpg photo IMG_3290_zpsa9af08c9.jpgWow. Wat is dit lekker! Het deed mij heel er erg aan denken alsof ik mijn eigen Twix had gemaakt. Het karamel laagje is lekker smeuïg, de koek lekker krokant en het hele geheel is niet te zoet. Het is wel aan te raden de stukjes klein te snijden, want het is best machtig. Laat je niet afschrikken door het zelf maken van karamel, want deze Chocolate Caramel Bars moet je echt een keer maken. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Miss Healthy
    februari 24, 2013 at 2:10 pm

    This looks too good to be true

    • Reply
      SJ Kitchen
      februari 24, 2013 at 2:27 pm

      Volgens mij is het enige wat enigszins oke is de pure chocolade;)

  • Reply
    Brenda (Kookt!)
    februari 24, 2013 at 2:11 pm

    Hoi Sanne, ik kan me voorstellen dat het bloggen na 1,5 maand afwezigheid weer trekt. En het is ook goed om af en toe even je gedachten te verzetten en met iets anders dan de studie bezig te zijn. Bakken (en daarna bloggen) lijkt me hier uiterst geschik voor 😉 Deze bars zien er heerlijk uit!
    Groetjes, Brenda

  • Reply
    Mannin
    februari 24, 2013 at 3:44 pm

    Mmm…dit lijkt mij ook wel wat! 😀 Gaat op mijn to-do-list!

  • Reply
    Jacq
    februari 24, 2013 at 3:54 pm

    Die gaat Pinterest op, moet goed te converteren zijn naar een Thermomixrecept. Het ziet er zalig uit, zodra ik tijd heb ga ik dit proberen! Bedankt!

    • Reply
      SJ Kitchen
      februari 25, 2013 at 1:42 pm

      Ben benieuwd wat je er van maakt, succes!

  • Reply
    Jacoline
    februari 24, 2013 at 6:33 pm

    Is echt een aanrader! Zelf bak ik de bodem altijd wat donkerder!;-) Zit er iets meer smaak aan! En ipv golden syrup gebruik ik (pannekoeken)stroop.

    • Reply
      SJ Kitchen
      februari 25, 2013 at 1:43 pm

      Dat is een goede tip! Zelf had ik het toevallig nog in huis, maar als het dus niet heb, zal ik zeker stroop gebruiken:)

  • Reply
    anke
    februari 24, 2013 at 8:23 pm

    Looking good! Leuke als traktatie!

  • Reply
    petra
    februari 24, 2013 at 9:38 pm

    hmmm heerlijk ziet dat eruit! een leuk vakantiewerkje deze week, ga ik zeker maken! Groet, Petra

  • Reply
    Hester
    februari 25, 2013 at 7:55 pm

    Dit lijkt me echt heel erg lekker, zo ziet het er ook uit!

  • Reply
    petra
    februari 25, 2013 at 9:15 pm

    vandaag gemaakt, goed begin van de vakantie! een leuk werkje en het lukte heel goed! Ook de caramel..zeker dankzij jouw duidelijke uitleg. We hebben zojuist gesmuld! Dank je voor dit recept…deze houden wij erin 😉 Groetjes, Petra

    • Reply
      SJ Kitchen
      februari 26, 2013 at 7:51 pm

      Leuk om te horen Petra! Dankje voor het compliment:)

  • Reply
    anne
    juli 10, 2013 at 9:41 pm

    ik heb ze vanmiddag gemaakt, wel met vloeibare boter, maar ging prima.
    Ze waren super lekker en vielen bij iedereen in de smaak. Ga ze zeker vaker maken:)

  • Leave a Reply

    Close