Recepten

Chocoladekoek met Marshmallows

Dit is waarschijnlijk het meest machtige, ongezonde, maar oh zo lekkere baksel die ik heb gemaakt. En het mooie is, er komt geen oven aan te pas en het is heel makkelijk om te maken.
(uit: Brownies)

Ingrediënten:
300g volkoren koekjes
125g pure chocola, in stukjes
225g boter
25g suiker
2el cacao
2el honing
100g kleine marshmallows, als je die niet kan vinden, kan je ook marshmallows in stukjes snijden.
75g witte chocola, in stukjes
Bereidingswijze:
1. Bekleed een vierkante bakblik van ongeveer 20cm bij 20cm met bakpapier. Doe de koekjes in een plastic zak en sla ze in kleine stukjes met een deegroller.
2. Verhit de chocola, boter, suiker, cacao en honing in een grote pan, tot alles gesmolten is. Haal de pan van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen.
3. Schep de stukjes koek door het mengsel. Schep daarna de marshmallows erdoor en als laatste de witte chocola. Zorg ervoor dat alles goed verdeeld is.
4. Giet het mengsel in het bakblik, verdeel het over het bakblik en zet het in de koelkast voor 2-3 uur.
5. Snijd de koek in repen, dit kan best heel klein, want het is een machtige hap.
 Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Ellen
    januari 20, 2012 at 9:23 am

    Zijn dit de begeerde koekjes? Ziet er zaaaalig uit! Omnomnom

  • Reply
    whatevermakesyousmile
    januari 20, 2012 at 10:27 am

    Klinkt alvast geweldig én ziet er lekker uit. yum! 🙂

  • Reply
    Lekker en Simpel
    januari 20, 2012 at 2:08 pm

    Ze zien er wel heerlijk uit!!

  • Reply
    Sabine
    februari 2, 2012 at 8:44 am

    Lekker! Ik ga ze vanmiddag denk ik even proberen! 🙂

  • Reply
    JoyJoy
    maart 15, 2012 at 9:31 pm

    Ik heb ze vanmiddag gemaakt en ze zijn weldadig lekker! <3

  • Reply
    TJ
    november 10, 2013 at 12:04 am

    Hoi,

    Ik heb dit geprobeerd te maken maar de loek is zo broos dat deze uitelkaar valt zodra ik probeer een stuk te snijden. Het zijn meer losse korrels dan een solide chocolade massa zoals op de foto’s. Enig idee wat ik verkeerd gedaan kan hebben?

    • Reply
      SJ Kitchen
      november 25, 2013 at 7:07 pm

      Excuus voor de late reactie. Ik weet het niet precies, maar misschien waren de koekkruimels te fijn, of heb je misschien een ander soort koekje gebruikt? Anders zou ik het niet weten!

    Leave a Reply

    Close