Recepten

Chocoladecupcakes met kokos

Laatst schreef ik een review over het tijdschrift Cupcake Heaven. Ik kon niet wachten om er een recept uit te proberen en dat heb ik dan ook gedaan. Ik koos voor Hemelse Chocoladecupcakes (te vinden op p.74) en hemels zijn ze. Het chocolade cakeje alleen al, zonder frosting, is enorm zacht en lekker. De frosting is ook onwijs lekker, deze wordt gemaakt van marshmallows en slagroom. Het ging niet allemaal als gepland, waarschijnlijk omdat ik ongeduldig ben, maar het is goed gekomen. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Ik heb tijdens het maken van deze cupcakes niet altijd gedacht aan foto’s maken, vandaar dat er wat minder foto’s zijn dan normaal.

Ingredienten (voor 16 stuks):
Voor de cakejes
85g pure chocolade
50ml melk
1el cacao
115g zachte boter
115g bruine basterdsuiker
2 eieren
3el zure room
175g bloem
0,5tl baking soda

Voor de frosting
115g witte marshmallows
3el melk
300ml slagroom
50g geraspte kokos
50g pure chocolade

Ik heb alle ingrediënten door de helft gedaan, want ik heb geen 2 muffinblikken. Dus ik had er in totaal 8.

Bereidingswijze:
De cakejes
1. Verwarm de oven op 180°C en zet papieren vormpjes in twee muffinblikken.
2. Doe de chocolade, melk en cacao in kom en smelt het au bain marie. Haal het van het vuur en roer het glad.
3. Mix de boter en suiker luchtig in een andere kom, doe er de eieren bij. Roer de chocolade en de zure room erdoor. Zeef de bloem en baking soda erboven en spatel het door het beslag.
4. Schep het beslag in de vormpjes en bak ze 18-20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

De frosting
1. Smelt de marshmallows samen met de melk au bain marie. Laat het mengsel volledig afkoelen.
2. Klop de slagroom stijf en roer er 35g kokos door. Spatel dit door het marshmallow mengsel en zet het 3o minuten in de koelkast.
Hier ging het bij mij fout. Het marshmallow mengsel was nog niet volledig afgekoeld en daardoor kakte de slagroom weer in. Wat ik overhield was een zielig drapje. Ik heb dit drapje in mijn keukenmachine gedaan en net zolang geklopt tot het boter werd (duurde ongeveer 10min.) Ook erg lekker!
3. Verdeel de frosting over de cupcakes, strooi het laatste beetje kokos erover. Smelt de chocolade en doe dit in een plastic zakje. Knip een heel klein puntje van het zakje en maak een raster over het laagje kokos. Laat de chocolade stollen.
Chocolade en kokos is altijd een goede combinatie, vind ik dan. Hier in huis zijn de cupcakes goedgekeurd, heerlijk voor bij de koffie of thee! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Caroline Brouwer
    augustus 17, 2012 at 10:57 am

    Dit kan niet anders dan super lekker zijn als de ingrediëntenlijst zo een bekijk ;-))

  • Reply
    Ellen
    augustus 17, 2012 at 11:05 am

    Die marshmallows in de frosting zijn echt een goed idee! Ik ben zelf ook fan van chocoladecupcakes met kokos (heb er ook al een postje ooit over geschreven ;-))!

  • Reply
    Margriet
    augustus 17, 2012 at 11:44 am

    Ha tof, ik herkende ze direct uit het blad! De decoratie is ook zo mooi hè. Bij mij staan ze ook op de verlanglijst! 🙂

  • Reply
    Foodloveandhappiness
    augustus 17, 2012 at 7:31 pm

    Zien er goed uit! Heerlijk zo’n chocoladecupcake, met welke topping dan ook zit je meestal wel goed:)

  • Reply
    Jummie
    augustus 15, 2013 at 5:25 pm

    Zou je die zure room en baking soda kunnen vervangen door bakpoeder?

    • Reply
      SJ Kitchen
      augustus 21, 2013 at 11:28 pm

      Baking soda kun je helaas niet vervangen met bakpoeder. Ik weet zo uit mijn hoofd geen andere opties.

    Leave a Reply

    Close