Recepten

Chocolade Pindakaastaart

Toen ik afgelopen april in Washington D.C. was heb ik bij Baked and Wired de lekkerste chocolate peanut butter cupcake ooit gegeten. Nou is laatst ons fotoboek van onze roadtrip binnen gekomen en toen ik de cupcake weer zag kreeg ik spontaan zin in iets met chocolade en pindakaas. Ik besloot een Chocolade pindakaastaart te maken en nu zijn mijn cravings weer bevredigd. Wil je ook zo’n taart maken? Klik dan verder!Chocolade pindakaastaart

Ingrediënten:
Cakes
150g boter, op kamertemperatuur
275g suiker
2 eieren
1tl vanille extract
200g zelfrijzend bakmeel
50g cacaopoeder
125ml melk

Pindakaas botercrème
125g boter, op kamertemperatuur
150g pindakaas
300g poedersuiker
1tl vanille extract
1el melk
Snuf zout
Handje fijngehakte zoute pinda’sChocolade pindakaastaartBereidingswijze:
De cakes
1. Vet twee ronde bakvormen met een dm van CM in en bekleed de bodem van  met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Doe de boter en de suiker in een kom en mix dit tot een romig en luchtig geheel.
3. Voeg de eieren en het vanille extract toe en mix tot alles is opgenomen.
4. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en cacao toe en mix weer tot alles is opgenomen.
5. Voeg de melk toe en mix tot je een mooi glad beslag hebt. Chocolade pindakaastaart6. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en zet ±30 minuten in de oven (als je er 1 bakvorm hebt, kan je ook eerst de helft van het beslag er in gieten, afbakken, laten afkoelen, cake op rooster storten, bakvorm afwassen, en dan de andere helft afbakken). Als een satéprikker er schoon uitkomt is hij gaar. Chocolade pindakaastaart7. Laat de cakes eerst 10 minuten in de bakvorm afkoelen en stort ze dan op een rooster en laat ze dan volledig afkoelen.

De botercrème
8. Doe de boter en pindakaas in een kom en klop dit minimaal 5 minuten op hoge snelheid tot een luchtig geheel.
9. Voeg de poedersuiker in delen toe, voeg het volgende deel past toe als het vorige volledig is opgenomen en schraap tussendoor met een spatel langs de randen en de bodem.
10. Voeg voordat je het laatste beetje poedersuiker wil toevoegen de melk, vanille extract en zout toe. Mix tot ze zijn opgenomen. Als je botercrème nu al stevig is, hoef je het laatste beetje poedersuiker niet toe te voegen, als hij nog wel wat steviger kan, dan voeg je het laatste beetje ook nog toe.
11. Smeer een laagje botercrème op de bovenkant van een van de taarten en leg de andere er op. Smeer hem dan helemaal af en voeg eventueel nog wat toeven botercrème toe. Decoreer met de gezouten (neem echt gezouten, dit is zo lekker!) pinda’s. Chocolade pindakaastaartChocolade pindakaastaartZoals mijn man zei, deze chocolade pindakaastaart is goed in balans. Niets overheerst echt en de botercrème is zoet, maar niet te zoet (zoals dat vaak bij normale botercrème wel het geval is). Wat mij betreft is de combinatie chocolade en pindakaas altijd goed. Ik zou zeggen, probeer het eens! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close