Recepten

Chocolade-Kokos Havermout Koekjes

Zoals je misschien wel hebt gemerkt ben ik een tijdje afwezig geweest. Dit komt door de minor die ik nu op school volg en die is enorm druk, zwaar en gelukkig heel erg leuk. Logischerwijs heb ik nu veel minder tijd om te bakken. Ik vind het heel vervelend om mijn blog op deze manier te moeten verwaarlozen, maar school gaat voor. Nu heb ik herfstvakantie en hoef ik niet meer op en neer naar Zwolle, wat me erg veel tijd kost, en kan ik studeren en bakken tegelijkertijd!

Ik had al een tijdje zin in havermout koekjes, maar ik kon steeds niet een geschikt recept vinden. Totdat ik pas heel laat op het idee kwam dat je aan een basisrecept bijna alles kan toevoegen wat je maar wil (duh!). In het boek ‘Milk and Cookies’ staat zo’n basisrecept en daar heb ik zelf kokos rasp en chocolade aan toe gevoegd, precies zoals ik ze lekker vind.

Ingrediënten (voor ongeveer 20 koekjes):
100g bloem
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
180g roomboter, op kamertemperatuur
100g basterdsuiker
50g suiker
1 ei
1/2 theelepel vanille extract
130g havermout
100g pure chocolade, fijn gehakt
30g kokosrasp (ongezoet)
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C (165°C hetelucht) en leg op een bakplaat bakpapier en zet dit aan de kant.
2. Mix de bloem, kaneel, bakpoeder en zout in een kom.
3. Mix de boter romig met een mixer en mix daarna de suiker erdoor, voor een paar minuten, totdat het luchtig en romig is. Voeg het ei en de vanille extract toe en mix tot het een geheel is.

4. Mix dan de droge ingrediënten erdoor, tot het een geheel is. Pak dan een spatel, of pollepel en roer dan de havermout, kokos en chocolade erdoor. Doe dit in delen, anders wordt het wel heel zwaar.
5. Maak met een ijs scoop of een 1 eetlepel maatvorm balletjes en leg die op de bakplaat. Druk ze met de achterkant van de scoop plat.

6. Doe ze in de oven voor ongeveer 15 minuten. Laat ze 5 minuten afkoelen en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.
Deze koekjes zijn krokant van buiten, chunky en zacht van binnen. Echt heerlijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close