Recepten

Chocolade koekjes gevuld met vanille crème

Koekjes met crème ertussen zijn lekker. Heel erg lekker. Oreo’s en Lu Prince koekjes, ik ben er dol op! Nu was ik gister wat aan het  bladeren in kookboeken voor een lekkere traktatie en toen kwam ik ‘Vanilla Cream-Filled Chocolate Sandwich Cookies’ tegen uit Milk&Cookies van Tina Casaceli. Dat klonk zo lekker, dat ik ze moest maken. Dat heb ik dus gedaan en lekker dat ze zijn! Het is wel wat meer werk dan het gemiddelde koekje, maar echt de moeite waard.
Ingrediënten:
Voor de koekjes
150g bloem
60g cacao poeder (en een beetje extra)
1tl baking soda
1/4tl bakpoeder
140g boter
330g suiker
1 ei

Voor de crème
100g boter
100g shortening
200g poedersuiker
1el vanille extract
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op een bakplaat.
2. Mix de bloem, cacao, baking soda en bakpoeder met elkaar in een kom en zet dit even weg.

3. Doe de boter in een kom of keukenmachine en mix hem romig. Doe dan de suiker erbij en mix tot een geheel. Voeg dan het ei toe en mix nog even goed door.
4. Mix geleidelijk de droge ingrediënten door het boter mengsel. Het beslag wordt heel dik, dus misschien moet je op het eind verder met een spatel als je het met een handmixer doet.
5. Pak je bakplaat erbij en draai balletjes van het beslag. Leg deze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
6. Doe een beetje cacaopoeder op een bordje, dip de onderkant van een drinkglas in het cacao en druk de koekjes hier nog verder mee plat.
7. Bak de koekjes voor 15-17 minuten.
8. Laat de koekjes af koelen en maak onder tussen de creme. Mix de shortening met de boter en als het een geheel is, voeg je geleidelijk de poedersuiker er aan toe. Mix als laatste het vanille extract er goed door en klaar is de crème.
9. Als de koekjes zijn afgekoeld, kun je gaan smeren!
Gezien de hoeveelheid boter en suiker, zou ik dit niet in je eentje opeten, of met z’n tweetjes. Maar als je deze koekjes niet kan laten staan heb ik daar alle begrip voor, want ze zijn echt onweerstaanbaar lekker! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Carolines Blog
    mei 9, 2012 at 3:29 pm

    Dat heb je snel gedaan! Nu al op je blog, vanmiddag stonden ze nog in de oven. Ze zien er lekker uit!

    • Reply
      Sj Kitchen
      mei 9, 2012 at 3:32 pm

      Ik ben erg productief op een vrije dag;)
      En dankje! Ze zijn erg geslaagd.

  • Reply
    Ellen
    mei 9, 2012 at 3:35 pm

    Oreo? ^^

  • Reply
    Blondie
    mei 9, 2012 at 8:53 pm

    Woehaa!! Dit ga ik dus echt een keer proberen. I like!

  • Reply
    sorayavindt
    mei 16, 2012 at 2:40 pm

    Dit was echt ontzettend lekker!

  • Reply
    eliendefraeije
    mei 19, 2012 at 9:06 pm

    Ziet er ongelofelijk lekker uit. Receptje afgeprint en zo snel mogelijk uitproberen 🙂

  • Reply
    Marjolijn
    maart 30, 2015 at 9:44 pm

    Ze zien er erg lekker uit, en ik zou ze graag ook een keer willen proberen..
    Maar wat is “shortening”?

    • Reply
      SJ Kitchen
      april 2, 2015 at 5:00 pm

      Shortening is een soort vet. Dat wordt in Amerika heel veel gebruikt, maar is hier wat lastiger te verkrijgen. Je kan het bij de toko krijgen, taartwinkels, Pipoos en sommige Welkoop filialen. Succes!

    Leave a Reply

    Close