Recepten

Chocolade Karamel Cakejes

Geloof me, dit zullen de lekkerste chocolade cakejes zijn die je ooit hebt gegeten/gemaakt! Daarom zeg ik er ook niks meer over en ga ik meteen over op de ingrediënten. (Uit: Better Homes and Gardens Special: Christmas Cookies (2010)).
Wat heb je nodig? (voor 10 stuks)
100g boter
100g basterd suiker
50g witte suiker
1/4 tl baking soda
1/4 tl zout
2 eieren
1tl vanille extract
20g cocoa poeder
140g bloem
3 rolletjes Rolo
1 el room
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en doe 10 cupcake papiertjes in een muffin bakblik.
2. Doe de boter in een grote kom en mix deze romig. Voeg er dan de suikers, de baking soda en zout aan toe en mix tot een geheel.
3. Mix de eieren en vanille extract erdoor. Dan de cacao poeder en als laatste de bloem.
4. Verdeel het beslag en druk in ieder beslag een Rolo, tot ze onder de bovenste laag van het beslag zitten. Je hoeft ze niet te bedekken, de oven lost dit voor je op. Als je een goede hebt, ik heb een oven die de hitte niet goed verspreid en had dus drie cakejes waar dit niet lukte.
5. Bak ze voor ongeveer 15 minuten en laat ze voor ongeveer 2 minuten afkoelen. Haal ze dan uit het bakblik en laat ze dan volledig afkoelen.
6. Ondertussen kun je het glazuur maken voor over de cakejes. Smelt de laatse 2 Rolo rolletjes samen met de room. Roer goed door. ‘Versier’ dan met een gewone lepel het glazuur over de cakejes (pas op! Glazuur is heet!).
En klaar is kees! Ik vind ze het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, maar helemaal afgekoeld zijn ze ook nog steeds heerlijk!Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Ellen
    januari 5, 2012 at 6:49 pm

    Amai, die zien er zalig uit! Mmmmm…

  • Reply
    Mandy
    oktober 7, 2013 at 3:45 pm

    Moet er persee baking soda doorheen??

    • Reply
      SJ Kitchen
      oktober 17, 2013 at 10:04 pm

      Jep! Baking soda heeft een andere werking dan bakpoeder.

    Leave a Reply

    Close