Recepten

Chocolade Cakejes met Aardbeien-boter-glazuur

Wat hebben mijn vriend en ik hier gisteravond van lopen smullen (eentje maar hoor, niet meer!) Het is dat er onwijs veel suiker en boter in zit, maar anders had ik hier wel van kunnen leven. Ik vrees dat ik ze moet gaan uitdelen, anders eet ik mezelf tonnetje rond.

De cakejes
Ingrediënten:
200g bloem
150g bruine basterdsuiker
200g boter op kamertemperatuur
1 zakje vanille suiker
4 eieren
1/2 theelepel zout
30g cacao poeder
60 gram chocolade, in fijne stukjes gehakt

Bereidingswijze:
1. Doe de suiker, vanillesuiker en boter in een kom en mix het tot een romige massa.
2. Mix een voor een de eieren erdoor.
3. Mix het zout en de bloem door het mengsel
4. Meng het cacao en de chocolade stukjes door het beslag.
5. Verwarm de oven voor op 180°C en doe cupcakehoudertjes in een muffinblik
6. Schep het beslag in de houdertjes, tot ongeveer een halve centimeter tot de rand.
7. Doe ze 15-20 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rek.

 

De cakejes zijn op zichzelf enorm lekker, maar het wordt nog beter. Wat dacht je van een heerlijke zoete aardbeien glazuur? Werkelijk waar een hemelse combinatie!

Het aardbeien-boter-glazuur
Ingrediënten:
100g boter (op kamertemperatuur!)
1/4 cup aardbeien, in stukjes (ongeveer 8 aardbeien)
250g Poedersuiker
Mespuntje zout

Bereidingswijze:
1. Pureer de aardbeien in een keukenmachine, met een staafmixer of met een vork.
2. Met een mixer ‘klop’ je de boter los en romig.
3. Mix geleidelijk de poedersuiker er door. Ik raad je aan het eerst met een lepel er in te kneden en dan pas te mixen, anders stuift het suiker alle kanten op.
4. Doe dan de aardbeien erbij. Ik had gister er te veel aardbeien aan toegevoegd, waardoor het heel vloeibaar werdt, ik heb er toen extra poedersuiker bij gedaan en het even in de koelkast gezet.

Schep het glazuur over de afgekoelde cakejes en eet smakelijk!
 Ps: Ik bewaar het glazuur in een bakje, in de koelkast, en doe het pas op de cakejes als ze op het punt staan gegeten te worden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close